ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΕΕ: «Αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία – αν γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος»

ΕΕ: «Αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία – αν γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος»

Την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, σε περίπτωση που η Άγκυρα προχωρήσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος, αναμένεται να ζητήσει αύριο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της έκθεσης προόδου για την Τουρκία το 2016, που παρουσιάστηκε σήμερα στο Στρασβούργο από την εισηγήτρια Κάτι Πίρι (Σοσιαλιστές, Ολλανδία) και το οποίο θα τεθεί αύριο σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής, οι ευρωβουλευτές αναμένεται αύριο να εκφράσουν την ανησυχία τους για την απομάκρυνση της Άγκυρας από το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Παράλληλα, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να καταδικάσουν τις επανειλημμένες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί επαναφοράς της θανατικής ποινής.

Ωστόσο, στο σχέδιο της έκθεσης υπογραμμίζεται η σημασία των καλών σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και η ανάγκη να διατηρηθεί ένας «εποικοδομητικός και ανοιχτός διάλογος», ο οποίος είναι το «κλειδί» για να αντιμετωπιστούν «κοινές προκλήσεις», όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια και η τρομοκρατία.

Η εισηγήτρια της έκθεσης, Κ. Πίρι, ανέφερε ότι έναν χρόνο μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, η κυβέρνηση έχει απομακρυνθεί από τις δημοκρατικές αξίες και έχει παραβιάσει θεμελιώδη δικαιώματα, υπενθυμίζοντας ότι μέσα σε ένδεκα μήνες η Άγκυρα έχει φυλακίσει πάνω από 15.000 άτομα και έχει απολύσει 150.000. Η Ολλανδέζα ευρωβουλευτής υπενθύμισε, επίσης, ότι τον περασμένο Νοέμβριο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ζητήσει το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, λέγοντας πως καμία πρόοδος δεν έχει γίνει από τότε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.