ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τα μυστικά του Brexit φυλάσσονται σε μια ασημένια βαλίτσα – Μπλοκάρει χάκερς και κατασκόπους (φωτό)

Τα μυστικά του Brexit φυλάσσονται σε μια ασημένια βαλίτσα – Μπλοκάρει χάκερς και κατασκόπους (φωτό)

Μία βαλίτσα υψηλής τεχνολογίας που φυλά τα μυστικά της βρετανικής κυβέρνησης από ξένες μυστικές υπηρεσίες, κατασκόπους και χάκερς, κουβαλά μαζί του ο κεντρικός διαπραγματευτής του Brexit, Σερ Ντέιβιντ Ντέιβις.

Η ασημί βαλίτσα faraday, περιλαμβάνει έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία εξαιρετικής σημασίας και είναι προτεραιότητα της Μεγάλης Βρετανίας να μην αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά κάποιος που δεν πρέπει.

Μάλιστα, ονομάζεται faraday προς τιμήν του Βρετανού επιστήμονα Michael Faraday, ο οποίος εφηύρε μία ασπίδα που μπλόκαρε τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Έτσι, η βαλίτσα μπλοκάρει, μέσω ειδικών μηχανισμών, όλα τα σήματα wifi, gps, ασύρματα δίκτυα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ βρετανικών εφημερίδων. Με την ίδια τεχνολογία προστατεύεται και το λάπτοπ και το κινητό τηλέφωνο του διαπραγματευτή.

Επιπλέον, έχει προβλεφθεί ώστε ο Ντέιβιντ Ντέιβις να αποχωριστεί το iWatch που είχε και να το αντικαταστήσει με ένα Garmin προκειμένου οι χάκερς να μην μπορούν με κανένα τρόπο να αποκτήσουν πρόσβαση στις συνομιλίες του και στα σοβαρά μίτινγκ που πραγματοποιεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τη Δευτέρα, ξεκινά στις Βρυξέλλες ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων για το Brexit, μεταξύ του Ντέιβιντ Ντέιβις, εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου, και του Μισέλ Μπαρνιέ, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.