ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ο «συνασπισμός» των ισλαμικών κρατών αναιρεί την λίστα με τις 13 απαιτήσεις προς το Κατάρ

Ο «συνασπισμός» των ισλαμικών κρατών αναιρεί την λίστα με τις 13 απαιτήσεις προς το Κατάρ

Την Τετάρτη, Ο «συνασπισμός» των ισλαμικών κρατών «έδωσε» τον κατάλογο των 13 αιτημάτων της προς το Κατάρ, καθώς η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και οι σύμμαχοί τους δεν κατάφεραν να ωθήσουν το μικροσκοπικό κράτος του Κόλπου να αποδεχθεί τα αιτήματα μέσω διπλωματικών και οικονομικών μέτρων και δεν βρήκαν την πολιτική βούληση να παρέμβουν στρατιωτικά κατά της χώρας παρά τις επιθετικές ρητορείες που ακολούθησαν της διπλωματικής κρίσης.

Ο κατάλογος 13 αιτημάτων ανακοινώθηκε προς στο Κατάρ τον Ιούνιο. Περιλάμβανε την παύση λειτουργίας του δικτύου ειδήσεων Al Jazeera, το κλείσιμο μιας τουρκικής στρατιωτικής βάσης, τη διακοπή των σχέσεων με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και με το Ιράν.

Ταυτόχρονα, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ και επέβαλαν οικονομικό αποκλεισμό στη χώρα. Ωστόσο, η Ντόχα, υποστηριζόμενη από την Τουρκία και το Ιράν, αρνήθηκε να ακολουθήσει τις απαιτήσεις του ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας.

Έτσι τώρα, η Σαουδική Αραβία και οι ομόλογοι της προσπαθούν να ωθήσουν τη Ντόχα να αποδεχθεί κάποιες «έξι γενικές αρχές». Αυτό θεωρείται πως είναι μια μεγάλη νίκη για το Κατάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η διπλωματική κρίση εξακολουθεί να παραμένει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.