ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η Βρετανία αρνήθηκε να δώσει στην Βενεζουέλα τον χρυσό της!- Ποιός είπε ο χρυσός εκτός χώρας είναι ασφαλής;(upd)

Η Βρετανία αρνήθηκε να δώσει στην Βενεζουέλα τον χρυσό της!- Ποιός είπε ο χρυσός εκτός χώρας είναι ασφαλής;(upd)

Στην πρωτοφανή απόφαση να απορρίψει το αίτημα της Βενεζουέλας για επαναπατρισμό του χρυσού της προχώρησε η Τράπεζα της Αγγλίας σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές.

Όπως αναφέρεται, η συνολική αξία του χρυσού -με βάση την τρέχουσα αξία, στα περίπου 1.300 δολάρια ανά ουγγιά- υπολογίζεται σε 1,2 δισ. δολάρια.

Χωρίς καμία δικαιολογία η Βρετανία αρνείται τον επαναπατρισμό του χρυσού της Βενεζουέλας, εγείροντας ερωτηματικά για το χρυσό άλλων χωρών που βρίσκεται υποτίθεται «ασφαλής» σε ξένες τράπεζες μεταξύ αυτών και ο ελληνικός!

Το «Όχι» της ΒοΕ έρχεται έπειτα από πίεση Αμερικανών αξιωματούχων προς το Λονδίνο.

Η κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας διακρατεί χρυσό αξίας 8 δισεκ. δολαρίων επί του παρόντος, επισημαίνεται, εν μέσω μίας περιόδου άνευ προηγουμένου ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε Πρόεδρος με τη στήριξη των ΗΠΑ και λοιπών συμμάχων, η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν τον εμφύλιο πόλεμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.