ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γαλλία: «Οι ΗΠΑ θέλουν αδύναμη και διαιρεμένη την Ευρώπη»

Γαλλία: «Οι ΗΠΑ θέλουν αδύναμη και διαιρεμένη την Ευρώπη»

Μία εβδομάδα πριν διεξαχθούν οι ευρωεκλογές, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ εξαπέλυσε χθες Κυριακή σφοδρή επίθεση εναντίον των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον προσπαθεί να διχάσει τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Εξύμνησε τη Λεπέν
Η τοποθέτησή του ακολούθησε τη δημοσίευση συνέντευξης του Στιβ Μπάνον, στην οποία ο άλλοτε κορυφαίος σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξύμνησε τη Μαρίν Λεπέν, την επικεφαλής του δεξιού, αντιευρωπαϊκού γαλλικού κόμματος του Εθνικού Συναγερμού [του πρώην Εθνικού Μετώπου], χαρακτηρίζοντάς την ηρωίδα και προβλέποντας τη νίκη της στις ευρωεκλογές στη Γαλλία.

«Σήμερα, για πρώτη φορά μετά το 1945, οι ΗΠΑ θέλουν το ευρωπαϊκό σχέδιο να αποδυναμωθεί, να εξαφανιστεί», έκρινε ο Λεμέρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο BFMTV. «Οι ΗΠΑ θέλουν μια αδύναμη και διαιρεμένη Ευρώπη», επέμεινε.

Στη συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή στη γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα Le Journal du Dimanche, ο Μπάνον προέβλεψε ότι το δεξιό, λαϊκιστικό κόμμα της Λεπέν θα επικρατήσει στις ευρωεκλογές. Ο Εθνικός Συναγερμός προηγείται οριακά στις δημοσκοπήσεις έναντι του κυβερνώντος LREM (La République en Marche, «Η δημοκρατία μπροστά»), του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Θέλει να πάρει τη ρεβάνς
Στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία πριν δύο χρόνια, η Λεπέν ηττήθηκε καθαρά από τον Μακρόν, που διεξήγαγε εκστρατεία άκρως φιλοευρωπαϊκή, κι η ακροδεξιά πολιτικός επιδιώκει να πάρει τη ρεβάνς.

Ο Μπάνον επισήμανε στη συνέντευξή του στη JDD ότι ο Μακρόν μετέτρεψε τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα για την προεδρία του, θέτοντας τη Γαλλία στο επίκεντρο των ευρωεκλογών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τραμπ είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Μακρόν την 6η Ιουνίου, στις εκδηλώσεις στη Νορμανδία για την 75η επέτειο της απόβασης των συμμάχων στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.