Εδώ που φτάσαμε ή τα μπλόκα θα «σπάσουν» ή η κυβέρνηση…

O καύσωνας έφερε κύμα πνιγμών – 150 νεκροί τον Ιούνιο σε Πολωνία-Λιθουανία

O καύσωνας έφερε κύμα πνιγμών – 150 νεκροί τον Ιούνιο σε Πολωνία-Λιθουανία

Σχεδόν 150 άνθρωποι πνίγηκαν τον Ιούνιο στην Πολωνία και τη γειτονική Λιθουανία όπου καταρρίφθηκαν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές των δύο χωρών.

Στην Πολωνία, σύμφωνα με το πολωνικό Κέντρο για την Ασφάλεια (RCB), 113 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό τον Ιούνιο, από τους οποίους οι δέκα χθες, Κυριακή, σ’ αυτή τη χώρα των 38 εκατομμυρίων κατοίκων.

«Με τα διαδοχικά κύματα καύσωνα, δεν είχαμε ούτε μια μέρα τον Ιούνιο χωρίς να πνιγεί κάποιος», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μποζένα Βισότσκα, εκπρόσωπος του RCB, διευκρινίζοντας πως το 90% των θυμάτων ήταν άνδρες. Η κατανάλωση αλκοόλ και η απερισκεψία είναι οι κύριες αιτίες αυτών των πνιγμών.

Στους 32 οι πνιγμοί τον Ιούνιο στη Λιθουανία
Στη Λιθουανία, 32 άνθρωποι, από τους οποίους οι 26 άνδρες, πνίγηκαν τον Ιούνιο, αριθμός που είναι ο υψηλότερος εδώ και πέντε χρόνια για την περίοδο αυτή, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία και τις υπηρεσίες διάσωσης αυτής της βαλτικής χώρας των 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στην Πολωνία
Η Πολωνία κατέγραψε τον Ιούνιο την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ στη χώρα, με 38,2 βαθμούς Κελσίου. Στη Λιθουανία, οι θερμοκρασίες ανέβηκαν τον Ιούνιο μέχρι τους 35,7 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα οι αρχές να κλείσουν τα σχολεία, ενώ εκφράζονται και φόβοι για μείωση της αγροτικής παραγωγής.

Ο καύσωνας που χτύπησε την Ευρώπη
Στο έλεος ενός από τα χειρότερα κύματα καύσωνα στην πρόσφατη ιστορία της βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η Βρετανία, που ετοιμάζεται για νέο γύρο σήμερα, αφού «ψήθηκε» χθες στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι ήραν τον πορτοκαλί συναγερμό που είχε κηρυχθεί λόγω καύσωνα για την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού. Ο συναγερμός βρισκόταν σε ισχύ από τις 23 Ιουνίου εξαιτίας του καύσωνα που πλήττει τη γαλλική πρωτεύουσα. Συνολικά 9 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ευρώπη από τον καύσωνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.