Με αυτό που έρχεται τον χειμώνα στην ενέργεια, σιγά μην περιμένει τον Μάρτιο...

Νέο κύκλο ποσοτικής χαλάρωσης (QE) εξήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ

Νέο κύκλο ποσοτικής χαλάρωσης (QE) εξήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι ανέφερε σήμερα πως θα προχωρήσει σε μια νέα ποσοτική χαλάρωση πιθανότατα τον Σεπτέμβριο.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης των επιτοκίων, οδηγώντας τα σε αρνητικό επίπεδο αν κριθεί αναγκαίο αλλά και της επανέναρξης του προγράμματος αγοράς ομολόγων, η λεγόμενη ποσοτική χαλάρωση τον Σεπτέμβριο.

Μέχρι τον καθορισμό των τεχνικών λεπτομερειών του νέο προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, η ΕΚΤ θα συνεχίσει να επανεπενδύει τα κεφάλαια από κρατικά ομόλογα που ωριμάζουν και έχουν αγοραστεί με βάση το προηγούμενο πρόγραμμα.

Τέλος, όσον αφορά τα επιτόκια, η ΕΚΤ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση προβλέπει πως θα παραμείνουν στα τρέχοντα ή και χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2020 αλλά και όσο χρειαστεί για να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη σύγκλιση του πληθωρισμού προς τον στόχο της μεσοπρόθεσμα.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.