Νότια Κορέα: Κατάρρευση οροφής σε κλαμπ με αθλητές του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου – Νεκροί & τραυματίες

Νότια Κορέα: Κατάρρευση οροφής σε κλαμπ με αθλητές του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου – Νεκροί & τραυματίες

Τρόμος επικράτησε σε μαγαζί της Νότιας Κορέας όταν κατέρρευσε η οροφή σε κλαμπ με αθλητές του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν- ανάμεσά τους αθλητές που μετέχουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου- όταν κατέρρευσε οροφή σε κλαμπ στην πόλη Γκουανγκζού στη Νότια Κορέα.

Τη ζωή τους έχασαν δύο Νοτιοκορεάτες. Οι νεκροί ήταν 38 και 27 ετών και δεν ήταν αθλητές. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν στις 2 τα ξημερώματα (ώρα Νότιας Κορέας), όταν κατέρρευσε η οροφή, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν αρκετοί άνθρωποι που διασκέδαζαν εκείνη την ώρα στο κλαμπ.

Εννιά αθλητές τραυματίστηκαν, κανένας τους σοβαρά. Ηταν τέσσερις Αμερικανοί, δύο Νεαζηλανδοί, ένας Ολλανδός, ένας Ιταλός και ένας Βραζιλιάνος.

Πρόκειται για παίκτες του πόλο, με εξαίρεση τον τελευταίο. Η πόλη Γκουανγκζού είναι περίπου 330 χλμ. νότια της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, της Σεούλ, και φιλοξενεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Από τους αθλητές, οι τρεις μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρικό κέντρο του χωριού των αθλητών, καθώς είχαν πιο ελαφριά τραύματα.

Η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι μέλη της ομάδας τους που βρίσκονται στη Νότια Κορέα ήταν στο κλαμπ όταν κατέρρευσε η οροφή.

Όπως επιβεβαίωσε η ομοσπονδία υδατοσφαίρισης των ΗΠΑ, στο νυχτερινό κέντρο βρίσκονταν οι πολίστριες της εθνικής ομάδας, που γιόρταζαν την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου παγόσμιου τίτλου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, μεταξύ των ελαφρά τραυματιών περιλαμβάνονται τέσσερις αθλητές από τις ΗΠΑ (ανάμεσά τους φέρεται να υπάρχει και ένας καταδύτης), δύο πολίστριες από τη Νέα Ζηλανδία και άλλη μία από την Ολλανδία, ενώ αναφέρεται επίσης τραυματισμός ενός ατόμου από την Ιταλία και ενός από τη Βραζιλία. Κανείς από τους τραυματίες αθλητές/τριες δεν χρειάστηκε να νοσηλευθεί.

«Χορεύαμε και ξαφνικά πέσαμε 5-6 μέτρα»

Ο αρχηγός της ομάδας της Νέας Ζηλανδίας, Ματ Σμολ, δήλωσε ότι η οροφή κατέρρευσε πάνω σε ανθρώπους που χόρευαν.

«Απλά χορεύαμε και το επόμενο λεπτό πέσαμε 5-6 μέτρα και όλοι άρχισαν να τρέχουν έξω από το κλαμπ», είπε.

«Πέσαμε πάνω στα κεφάλια άλλων ανθρώπων που ήταν από κάτω μας. Κάποιοι από αυτούς ήταν σε αρκετά κακή κατάσταση», συμπλήρωσε ο αθλητής.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε βίντεο που καταγράφει τις πρώτες στιγμές μετά την κατάρρευση στο κλαμπ στη Νότια Κορέα, στο οποίο διασκέδαζαν αθλητές. Στο βίντεο, άνθρωποι προσπαθούν να κρατήσουν τμήματα του μπαλκονιού που κατέρρευσε. Το κλαμπ βρίσκεται δίπλα στο χωριό των αθλητών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου. Εκατοντάδες βρίσκονταν μέσα την ώρα που συνέβη η κατάρρευση.

Όσον αφορά τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους.

«Είχαμε μια συζήτηση μέχρι τα μεσάνυχτα με τα κορίτσια και μετά πήγαμε κατευθείαν για ύπνο», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών, Γιώργος Μορφέσης.

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών είναι η μόνη που έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της και θα μπορούσαν τα μέλη της να είχαν βγει για ένα ποτό. Οι άνδρες αγωνίζονται σήμερα το μεσημέρι 14:00 τοπική ώρα με τους Γερμανούς για τις θέσεις 7-8 και ήταν στα δωμάτια τους από νωρίς, καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς από χθες το απόγευμα χωρίς ακόμα να έχει σταματήσει, ενώ και οι περισσότεροι κολυμβητές είχαν πρωινό ξύπνημα για τα προκριματικά αγωνίσματα του Σαββάτου.

Ήδη πάντως η Παγκόσμια Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ενημερώθηκε για το ατύχημα, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα είναι στο πλευρό όσων αθλητών τραυματίστηκαν προκειμένου να γυρίσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.