ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το μέρος που μπορείς να πας και να «φορτιστείς» με την ενέργεια του σύμπαντος

Το μέρος που μπορείς να πας και να «φορτιστείς» με την ενέργεια του σύμπαντος

Ναός του Ποσειδώνα

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο είναι το μέρος από όπου αυτοκτόνησε ο Αιγαίας όταν είδε τα μαύρα πανιά του πλοίου και πίστεψε ότι ο γιος του ο Θησέας- που είχε πάει στην Κνωσσό για να αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο- είναι νεκρός. Γι αυτό και η θάλασσα ονομάστηκε Αιγαίο Πέλαγος. Εδώ που τα λέμε, δε θα μπορούσε να βρει ομορφότερο μέρος για να αυτοκτονήσει.

Ο ναός ήταν αφιερωμένος στον Ποσειδώνα, τον θεό της θάλασσας, και χτίστηκε δυο φορές. Στις αρχές του 5ου αιώνα καταστράφηκε από τους Πέρσες και γύρω στο 444 π.Χ. δόθηκε διαταγή από τον Περικλή να κτιστεί ξανά. Ολοκληρώθηκε το 440 π.Χ. και είναι δωρικού ρυθμού και αρκετά καινοτόμος για την εποχή του. Για παράδειγμα, δε διέθετε εσωτερική κιονοστοιχία στον σηκό επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Όπως λένε, όταν επισκέφθεσαι το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, νιώθεις τη θετική ενέργεια του σύμπαντος, άφηνεις όλες τις αισθήσεις σου να λειτουργούν χωρίς περιορισμό. Άνοιγει η σκέψη, η καρδιά και η ψυχή. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τη σοφία, την ιδιοφυία, την τόλμη των ανθρώπων που βρήκαν τούτο τον τόπο και έφτιαξαν το Ναό.

Όπως περιγράφεται ακόμα και από την NASA, ο ναός του Σουνίου μοιάζει με φάρο και τα φώτα του φαίνονται να επισημαίνουν σημεία στον ουρανό! Για παράδειγμα η μεγάλη ακτίνα προς τα δεξιά μας οδηγεί στο Νεφέλωμα Λιμνοθάλασσας (Lagoon Nebula) που είναι ένα διάχυτο νεφέλωμα, βρίσκεται στον αστερισμό του Τοξότη (στην κεντρική ζώνη του Γαλαξία μας) και είναι ορατό με γυμνό μάτι υπό καλές συνθήκες ορατότητας.

Άλλη ακτίνα μας οδηγεί στο σμήνος της Αγριόπαπιας που βρίσκεται στον αστερισμό της Ασπίδας σε απόσταση περίπου 6.200 ετών φωτός. Περιλαμβάνει 2.900 άστρα (ηλικίας περίπου 220 εκατομμυρίων ετών) και ονομάστηκε έτσι διότι τα λαμπρότερα άστρα του σχηματίζουν ένα τρίγωνο, σαν το σχηματισμό πτήσης των αγριόπαπιων!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.