
Ο Εμανουέλ Μακρόν έστειλε μήνυμα στην Βρετανική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας σήμερα πως ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα ήταν επιλογή της Βρετανίας και όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα προειδοποίησε πως οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Ουάσινγκτον δεν θα μετριάσει το κόστος ενός άτακτου Brexit και υποστήριξεότι τα αιτήματα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας διαζυγίου και την κατάργηση της δικλείδας ασφαλείας (backstop) για τα ιρλανδικά σύνορα δεν είναι εφαρμόσιμα στην παρούσα μορφή τους.
«Θα μπορούσε (το κόστος ενός σκληρού Brexit) να το αντισταθμίσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες; Όχι. Και ακόμη και ήταν στρατηγική επιλογή τους, το κόστος θα ήταν η ιστορική υποτέλεια της Βρετανίας», προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος.
Βέβαια ξέχασε να αναφέρει πως και ένα μη Brexit πάλι θα ήταν ιστορική υποτέλεια της Βρετανίας, στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, μοίρα που φαίνεται να έχει αποδεχθεί για τη χώρα του τη Γαλλία.
«Δεν νομίζω ότι αυτό θέλει ο Μπόρις Τζόνσον. Δεν νομίζω ότι αυτό θέλει ο βρετανικός λαός», πρόσθεσε ο Μακρόν.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.