ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Τέλος» ο «Σταμάτης» και ο «Γρηγόρης» από τα φανάρια σε πολλές χώρες – Τι θα μπει στη θέση τους (φωτο)

«Τέλος» ο «Σταμάτης» και ο «Γρηγόρης» από τα φανάρια σε πολλές χώρες – Τι θα μπει στη θέση τους (φωτο)

«Παρελθόν» τα διάσημα ανθρωπάκια στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες ευρωαπαϊκές πόλεις. Τι θα τα αντικαταστήσει;

Ο Beethoven «επιβλέπει» την κυκλοφορία


Λίγους μήνες πριν τους εορτασμούς για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του διάσημου συνθέτη η γενέτειρά του Βόννη τιμά τον Ludwig van Beethoven τοποθετώντας το πρόσωπό του στους σηματοδότες περιμετρικά του σπιτιού που γεννήθηκε το 1770. Το σκίτσο βασίζεται σε γνωστό πίνακα του Καρλ Στίλερ από το 1819.

Η πόλη Trier τιμά τον Karl Marx


Για να τιμήσει τον φιλόσοφο Karl Marx με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννησή του, η γενέτειρά του Trier ανάρτησε την φιγούρα του στα φανάρια στο κέντρο της πόλης. Εδώ βλέπουμε τον Marx στο…κόκκινο. Υπάρχει όμως και μια εκδοχή για τον πράσινο σηματοδότη.

Ο Elvis στο Φρίντμπεργκ της Γερμανίας


Θέλοντας να τιμήσει τον Elvis Presley, ο οποίος έκανε μέρος της στρατιωτικής του θητείας στη Γερμανία στην πόλη Φρίντμπεργκ (1958-1960), το κρατίδιο της Έσσης αποφάσισε να διακοσμίσει τα φανάρια της μικρής πόλης με τη διάσημη χορευτική κίνηση του «βασιλιά».

Διάσημο παραμύθι στις διαβάσεις της Βρέμης


Οι «Μουσικοί της Βρέμης» ανήκουν στα αγαπημένα παραμύθια των αδερφών Γκριμ. Ένας κόκορας, μια γάτα, ένας σκύλος και ένα γαϊδουράκι, παραμελημένα από το αφεντικό τους αποφασίζουν και να γίνουν μουσικοί στην Βρέμη. Στο δρόμο καταφέρνουν ωστόσο να ξεγελάσουν ομάδα ληστών και να εγκατασταθούν στο σπίτι τους. Τα τέσσερα ζωάκια έγιναν σύμβολο της πόλης, η οποία τα τιμά τοποθετώντας τα στα φανάρια της.

Η επιστροφή των Βίκινγκς στη Δανία


Οι Βίκινγκς ίδρυσαν τον 8ο αιώνα το λιμάνι Άαρχους. Πρόσφατα επέστρεψαν. Όχι ως ορδές από το βορά, αλλά στα φανάρια της δανέζικης πόλης. Σήμερα συμβάλλουν στην ασφάλεια της κυκλοφορίας διακοσμώντας 17 σηματοδότες. Κρατούν τσεκούρι και ασπίδα. Δυστυχώς απουσιάζουν τα «κερατάκια» στο κράνος, για τα οποία όμως ιστορικοί λένε ότι είναι απλά αποκύημα φαντασίας.

Ομοφυλόφιλο ζευγάρι στη Βιέννη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


Τα φανάρια δεν πρέπει να απεικονίζουν αποκλειστικά και μόνο «διασημότητες». Τον Μάιο του 2015 η Βιέννη έβαλε το πρώτο ομοφυλόφιλο ζευγάρι σε φωτεινό σηματοδότη. Το παράδειγμα ακολούθησε λίγο αργότερα η Φρανκφούρτη ξεκινώντας από τις εκδηλώσεις για το CSD. Στη συνέχεια όμως τα ερωτευμένα ζευγαράκια παρέμειναν στα φανάρια της οικονομικής μητρόπολης της Γερμανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.