ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Βρέθηκε η «χαμένη πόλη των θεών» μέσα σε ζούγκλα (φώτο-βίντεο)

Βρέθηκε η «χαμένη πόλη των θεών» μέσα σε ζούγκλα (φώτο-βίντεο)

Μια πόλη την οποία οι ειδικοί αναζητούσαν για χρόνια έχει αποκαλυφθεί σε μια ζούγκλα στην Καμπότζη.

Η αρχαία πόλη Mahendraparvata, που σημαίνει Mountain of Indra (βασιλιάς των Θεών), ήταν μία από τις πρώτες πρωτεύουσες της αυτοκρατορίας των Χμερ, η οποία διήρκεσε από τον 9ο έως τον 15ο αιώνα μ.Χ.

Η ομάδα των αρχαιολόγων χρησιμοποίησε τις τελευταίες τεχνικές ανίχνευσης λέιζερ Lidar για να εντοπίσει την τοποθεσία της πόλης, η οποία χρονολογείται από τον 9ο αιώνα και βρίσκεται στα βορειοανατολικά της πόλης του Angkor.

Μιλώντας για το εκπληκτικό εύρημα, ο αρχαιολόγος Jean-Baptiste Chevance, του Ιδρύματος Αρχαιολογίας και Ανάπτυξης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε πως: «Έχει διατηρηθεί σχεδόν ολόκληρη, εκτός από κάποια ερείπια που υποδηλώνουν πως στο σημείο υπήρχαν ναοί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε επίσης ότι: «Οι αρχαίοι Χμερ τροποποίησαν το σημείο, διαμορφώνοντας φτιάχνοντας λίμνες, δεξαμενές, κανάλια, δρόμους, κλπ. Ωστόσο η πυκνή βλάστηση στο σημείο δεν επιτρέπει προς το παρόν τον εντοπισμό τους».
https://twitter.com/mlw975/status/1185831571338780672

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.