ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κομισιόν σε Ζ.Ζάεφ: «Οι αρχές παραμένουν δεσμευμένες στη Συμφωνία και θα συνεχίσουν να την εφαρμόζουν»

Κομισιόν σε Ζ.Ζάεφ: «Οι αρχές παραμένουν δεσμευμένες στη Συμφωνία και θα συνεχίσουν να την εφαρμόζουν»

Την άποψη ότι οι αρχές «παραμένουν δεσμευμένες» ως προς την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για τα διεθνή θέματα, Μάγια Κοτσίγιανσιτς.

Συγκεκριμένα, κληθείσα να σχολιάσει δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει η απόφαση για μη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην εφαρμογή της Συμφωνίας, η εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι η ΕΕ χαιρέτισε την επίτευξη της «ιστορικής συμφωνίας», χαρακτηρίζοντάς τη «σημαντικό επίτευγμα» που αποτελεί ένα «θετικό παράδειγμα» για την περιοχή των Βαλκανίων και την Ευρώπη γενικότερα.

«Εξήραμε το κουράγιο και την αποφασιστικότητα των δύο εμπλεκόμενων πλευρών» είπε και κατέληξε λέγοντας: «Πιστεύουμε ότι οι αρχές παραμένουν δεσμευμένες στη Συμφωνία και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν να την εφαρμόζουν καλή τη πίστει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος ήδη έχει προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία σε συνέντευξή του στο Euronews δήλωσε χαρακτηριστικά ότι λόγω της άρνησης των Ευρωπαίων να χορηγήσουν ημερομηνίες έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη χώρα του «δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.