«Ζεσταίνεται» πολύ η κατάσταση στην Ευρώπη…

Ρεκόρ: Ομελέτα-γίγας με 2020 αβγά για το καλωσόρισμα του νέου έτους

Ρεκόρ: Ομελέτα-γίγας με 2020 αβγά για το καλωσόρισμα του νέου έτους

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Με ένα ασυνήθιστο αλλά γευστικό τρόπο υποδέχτηκαν στην Κροατία το νέο έτος.

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά 2020 αβγά ήταν το βασικό συστατικό της γιγαντιαίας – σε μέγεθος – ομελέτας ή φριτάτας, που παρασκευάστηκε.

Από νωρίς το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης Πούλα, όλα ήταν έτοιμα και οι μάγειρες βρίσκονταν σε εγρήγορση, αφού, η ομελέτα προοριζόταν για τη σίτιση των χιλιάδων επισκεπτών που συμμετείχαν στο παραδοσιακό πάρτι αποχαιρετισμού του έτους που φεύγει και υποδοχής αυτού που έρχεται.

Ένα τεράστιο μαγειρικό σκεύος μπήκε πάνω στη φωτιά που έκαιγε για την παρασκευή της ομελέτας, η οποία εκτός από το βασικό συστατικό είχε και διάφορα άλλα στοιχεία, όπως λουκάνικα.

Οι μάγειρες βρίσκονταν σε θέση…μάχης και έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό: Αλλοι ανακάτευαν τα αυγά, άλλοι το μείγμα που βρισκόταν ήδη μέσα στο μαγειρικό σκεύος, άλλοι έκοβαν τα λουκάνικα στο σωστό μέγεθος για να μαγειρευτούν σωστά, ορισμένοι πρόσεχαν τη φωτιά και κάποιοι έριχναν τη σωστή ποσότητα μπαχαρικών στο μείγμα.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής, ο δήμος της Πούλα και οι καταστηματάρχες δήλωσαν ότι χίλια γεύματα ομελέτας δόθηκαν σε όσους συμμετείχαν στο πάρτι αυτό.
Η παρασκευή ομελέτας με τον αριθμό των αυγών που αντιστοιχεί στο νέο έτος είναι μία ιδιότυπη παράδοση στην κροατική πόλη από το 2015 και έπειτα. Πρόκειται για μια ιδέα και πρωτοβουλία των τοπικών αρχών που στόχο έχει να αυξήσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή, δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα και σίγουρα…γεύση για μια νέα χρονιά γεμάτη λιχουδιές σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας των πολιτών.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.