«Ξεσκονίστε τα εκλογικά σας βιβλιάρια» θα έλεγαν παλιά

Ο Εμάνουελ Μακρόν καταδικάζει τις συμφωνίες Τουρκίας-Λιβύης

Ο Εμάνουελ Μακρόν καταδικάζει τις συμφωνίες Τουρκίας-Λιβύης

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για τον «κίνδυνο κλιμάκωσης» στη Λιβύη «που συνδέεται με την ενίσχυση των ξένων στρατιωτικών παρεμβάσεων», την επομένη της εξουσιοδότησης του τουρκικού κοινοβουλίου για αποστολή στρατού στην βορειοαφρικανική χώρα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Γάλλος πρόεδρος «καταδίκασε με σαφή τρόπο τις πρόσφατα υπογεγραμμένες συμφωνίες» της κυβέρνησης εθνικής ενότητας (GNA) «για θέματα ναυτικά και ασφάλειας» – μια αναφορά στις συμφωνίες που υπέγραψε η Τρίπολη στα τέλη Νοεμβρίου με την Τουρκία – καθώς και «όλες τις αποφάσεις που οδηγούν σε κλιμάκωση».

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο ανέφερε πως «Βλαντίμιρ Πούτιν και Εμανουέλ Μακρόν μίλησαν για μια ειρηνική επίλυση της κρίσης σε αυτή τη χώρα».

«Εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες, ιδίως με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Γερμανίας», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε επίσης σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενάντια σε οποιαδήποτε «ξένη παρέμβαση» που ενδέχεται να «περιπλέξει» την κατάσταση στη Λιβύη.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Ρώσο ομόλογό του, ο Μακρόν τόνισε «την ανάγκη να εδραιωθεί η διεθνής συναίνεση στη Διάσκεψη του Βερολίνου» που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιανουαρίου «που έχει σκοπό τον τερματισμό της κρίσης με την επιστροφή στην πολιτική διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ».

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας «επίσης επιβεβαίωσε τη σημασία του ενδο-λιβυκού διαλόγου και μιας πολιτικής διαδικασίας στην οποία θα εμπλέκονται περιφερειακοί παράγοντες, αλλά κυρίως όλοι οι πολιτικοί παράγοντες της Λιβύης», σύμφωνα με το γαλλικό προεδρικό μέγαρο.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.