Κορωνοϊός: Τα μόνα σημεία του πλανήτη που δεν έχει φτάσει η πανδημία

Κορωνοϊός: Τα μόνα σημεία του πλανήτη που δεν έχει φτάσει η πανδημία

Ο διαδραστικός χάρτης που δημιουργήθηκε από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins μας επιτρέπει να παρακολουθήσεις τα κρούσματα κορωνοϊού Covid-19 σε πραγματικό χρόνο.

Στο σύνολο, ο κορωνοϊός έχει εντοπιστεί σε περισσότερες από 140 χώρες στον πλανήτη. Ειδικότερα, σύμφωνα με το συγκεκριμένο επιστημονικό πρότζεκτ, η μόνη χώρα στην Ευρώπη που είναι καθαρή από κορωνοϊό είναι το Μαυροβούνιο.

Οι αρχές της χώρας απαγόρευσαν την είσοδο ανθρώπων από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Νότιο Κορέα, την Κίνα και το Ιράν και απαγόρευσαν και στους πολίτες του Μοντενέγκρο να ταξιδέψουν σ’ αυτές τις χώρες.

Στη Λατινική Αμερική, μόνο η Νικαράγουα και το Ελ Σαλβαδόρ δεν έχουν εντοπίσει κρούσματα κορωνοϊού. Η χειρότερη κατάσταση επικρατεί στη Βραζιλία με 151 ασθενείς.

Στην Ασία, το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν, το Κυργιστάν και η Βόρεια Κορέα δεν έχουν αναφέρει κρούσματα κορωνοϊού.

Η μόνη ήπειρος που δεν υπάρχουν περιπτώσεις μόλυνσης από κορωνοϊό είναι η Ανταρκτική.

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι, εργαζόμενοι στους πολικούς σταθμούς, ζουν στην ενδοχώρα και σύμφωνα πάντα με το διαδραστικό χάρτη του Johns Hopkins, στην Ανταρκτική δεν υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού Covid-19.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότεροι από 156 χιλ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, με τον τραγικό απολογισμό να φτάνει σε περισσότερους από 5.800, ενώ περισσότεροι από 73 χιλ. άνθρωποι έχουν θεραπευτεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.