Η κυβέρνηση Τραμπ δεν φαίνεται διατεθειμένη να… περιμένει και πολύ για να εξασφαλίσει κάθε πιθανό εμβόλιο που μπορεί να αποδειχτεί «χρυσάφι» στο μέλλον. Από το ένα δισεκατομμύριο δόσεις του πιθανού εμβολίου κατά του κορωνοϊού που θα αναπτύξει η φαρμακευτική εταιρεία «AstraZeneca», κυβέρνηση και εταιρεία συμφώνησαν πως τα 300 εκατομμύρια προορίζονται αποκλειστικά για τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, αν και δεν έχει βρεθεί ακόμη το εμβόλιο που μπορεί να μας προφυλάξει από τη νόσο Covid- 19, οι χώρες ανά την υφήλιο κάνουν αγώνα δρόμου για να λάβουν τις περισσότερες δόσεις.

Ύστερα από εντολή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ έδωσε το «πράσινο φως» για την χορήγηση του ποσού των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην έρευνα της AstraZeneca προκειμένου να εξασφαλίσει 300 εκατομμύρια δόσεις για τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, το εμβόλιο που ήταν γνωστό ως «ChAdOx1 nCoV-19» και τώρα ονομάζεται «AZD1222», παρασκευάστηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και εγκρίθηκε ως πατέντα από την AstraZeneca.

Η Βρετανία έχει ήδη εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου με τα πρώτα 30 εκατομμύρια από αυτές να παραδίδονται τον Σεπτέμβριο.

Η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου «AZD1222» ξεκίνησε τον περασμένο μήνα σε δείγμα πάνω από χιλίων εθελοντών, ηλικίας από 18 έως 55 ετών, σε τρία κέντρα στη Νότια Αγγλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ, και άλλοι φαρμακευτικοί κολοσσοί ανάμεσά τους η Pfizer Inc , η Johnson & Johnson και η Sanofi πατάνε γκάζι για την παρασκευή ενός αποτελεσματικού εμβολίου που θα προστατεύει τον οργανισμό από την νόσο Covid- 19.