Επιστροφή στην κανονικότητα για τη Γαλλία: Ανοίγουν ξανά μπαρ, εστιατόρια, παραλίες και πάρκα

Επιστροφή στην κανονικότητα για τη Γαλλία: Ανοίγουν ξανά μπαρ, εστιατόρια, παραλίες και πάρκα

Οι Γάλλοι επιστρέφουν στην κανονικότητα καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες τα οποία είχαν βάλει« λουκέτο» από τα μέσα Μαρτίου.

Τα τραπέζια στα εστιατόρια και τις καφετέριες θα απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον ένα μέτρο ενώ σ΄ένα τραπέζι θα επιτρέπονται έως δέκα πελάτες (στη χώρα μας επιτρέπονται έξι άτομα).

Από την ερχόμενη Τρίτη, οι Γάλλοι πολίτες θα μπορούν επίσης να ταξιδεύουν ελεύθερα σε όλη τη χώρα χωρίς έγγραφα και ελέγχους από τις αρχές, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ.

Το σύνολο της Γαλλίας βρίσκεται πλέον σε «πράσινη ζώνη», εκτός από τρεις περιοχές που το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό.

Το Παρίσι βρίσκεται στην «πορτοκαλί ζώνη» γεγονός που σημαίνει ότι οι θαμώνες θα κάθονται μόνο σε υπαίθριους χώρους. Η γαλλική πρωτεύουσα καθώς και η ευρύτερη περιοχή έχουν χαρακτηριστεί ως περιοχή ελεγχόμενου ρίσκου στο χάρτη κορωνοϊού της χώρας. Αυτό σημαίνει πως η χαλάρωση των προληπτικών μέτρων θα λάβει χώρα με πιο ελεγχόμενο τρόπο.

Τα πάρκα, οι δημόσιοι κήποι, τα μουσεία και τα μνημεία της χώρας, όπως και οι παραλίες θα ανοίξουν κανονικά από τις 2 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση μάσκας σε μουσεία, θέατρα και γυμναστήρια θα είναι υποχρεωτική για όλους.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση και να επιδείξουν υπεύθυνη στάση τηρώντας ευλαβικά τα ατομικά μέτρα προστασίας.

Στις 22 Ιουνίου αυτά τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν για την τρίτη φάση της άρσης της καραντίνας.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός τάχθηκε εξάλλου υπέρ του ανοίγματος των εσωτερικών συνόρων της Ευρώπης χωρίς καραντίνα για τους ταξιδιώτες. «Θα εφαρμόσουμε την αμοιβαιότητα στην περίπτωση που ορισμένες χώρες επιβάλλουν 14ήμερη καραντίνα στους Γάλλους», όπως τόνισε.

Αναφορικά με τα εξωτερικά σύνορα της γηραιάς ηπείρου, ο Γάλλος πρωθυπουργός τόνισε ότι η απόφαση πρέπει να ληφθεί συλλογικά μετά τις 15 Ιουνίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, που έχει κλείσει από τις 31 Μαρτίου, θα ξεκινήσουν εκ νέου τις εμπορικές πτήσεις από τις 26 Ιουνίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.