Σε όσους αρέσει η άγρια Δύση μπορούν πλέον να γίνουν ιδιοκτήτες ενός κομματιού της αμερικανικής ιστορίας αποκτώντας την δική τους πόλη αλλά στη Νέα Ζηλανδία.

Το 2012, ο Ρομπ Μπάρτλεϊ αγόρασε ένα λεπτομερές αντίγραφο μιας παραμεθόριας πόλης του Γουαϊόμινγκ του 1860, που βρίσκεται στην καρδιά ενός αγροκτήματος 900 στρεμμάτων, με μια συμφωνία με τα χέρια.

Ολόκληρο το πρότζεκτ, το Mellonsfolly Ranch, είχε κατασκευαστεί έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων από τον φίλο του Τζον Μπεντόνι, ιδρυτή μιας πετυχημένης εταιρείας γυαλιού. Αφότου ο Μπεντόνι υπέστη μια προσωπική τραγωδία, έχασε το ενδιαφέρον του για την πόλη που έχτισε και την αγόρασε τελικά ο Μπάρτλεϊ.

Όπως δήλωσε στο Bloomberg ο Μπάρτλεϊ, επιχειρηματίας και ιδρυτής της εταιρείας Ali Arc, μιας κατασκευαστικής ανταλλακτικών αλουμινίου για αυτοκίνητα με εγκαταστάσεις στην Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά, πλήρωσε πολλά για το ράντσο και την πόλη, την οποία ο Μπεντόνι δημιούργησε «για τους φίλους του και για ιδιωτικές εκδηλώσεις».

Στην καρδιά του βόρειο νησιού της Νέας Ζηλανδίας, περίπου 6 ώρες με το αυτοκίνητο από το Όκλαντ, το ράντσο αποφέρει επίσης πρόσθετο εισόδημα από την παραγωγή μελιού Manuka.

Λέγεται μάλιστα πως έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, κάτι που τα τελευταία χρόνια, αύξησε στα ύψη την δημοτικότητα και την τιμή του μελιού. Πέρυσι, λέει ο Μπάρτλεϊ, το ράντσο παρήγαγε 15,5 τόνους μελιού Manuka, το οποίο πωλείται χύμα. «Υπάρχουν πολλά λεφτά σε αυτό τον τομέα» λέει. «Ειδικά με την Κίνα που επιστρέφει, θα πέσουν πολλά χρήματα».

Κι ενώ το ράντσο μπορεί να είναι επιτυχημένο, ο Μπάρτλεϊ λέει πως λόγω προβλημάτων υγείας με τα οποία είναι αντιμέτωπος, αναγκάστηκε να πάρει την δύσκολη απόφαση να πουλήσει ολόκληρη την επιχείρηση.

«Λυπάμαι πολύ που το πουλάω. Η οικογένειά δεν θέλει να το πουλήσει, αλλά έχουμε τόσα πολλά άλλα επιχειρηματικά ενδιαφέρονται. Πρέπει να πάρω κάποιες αποφάσεις».

Μάλιστα, η πόλη της Αγριας Δύσης πωλείται έναντι 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω του οίκου Sotheby’s International Realty της Νέας Ζηλανδίας. «Έχουμε ήδη ενδιαφέρον από ανθρώπους στις ΗΠΑ που θέλουν να επενδύσουν στην Νέα Ζηλανδία, κάτι που θα τους βοηθούσε να αποκτήσουν μία κατοικία στην χώρα μας» λέει ο Μπεν Χάουαν του οίκου δημοπρασιών.

Ο ιδρυτής της περίεργης αυτής πόλης, φρόντισε να την εξοπλίσει με αντικείμενα που βρήκε στα ταξίδια τους στις ΗΠΑ – Άποψη από το μπάνιο του ξενοδοχείου.

Υπάρχει επίσης, ένα σπίτι τριών υπνοδωματίων – χτισμένο στην κατάλληλη αρχιτεκτονική της εποχής εκείνης, που χρησιμοποιείται από τον υπεύθυνο του ράντσου, μαζί με έναν μεγάλο αχυρώνα για εργαλεία και μηχανήματα που απαιτούνται για την διατήρηση της λειτουργίας του ακινήτου και δύο σπίτια προσωπικού που μπορούν να φιλοξενήσουν τουλάχιστον 6 άτομα.

«Σε ένα τυπικό Σαββατοκύριακο, έρχονται αρκετοί – τους ενθαρρύνουμε να φέρουν ρούχα καουμπόη, αλλά έχουμε επίσης ένα βεστιάριο και στην συνέχεια, τους κάνουμε μια ξενάγηση στον χώρο» λέει ο Μπάρτλεϊ.

«Στην συνέχεια, τους δίνουμε θήκες και ένα όπλο (Τα όπλα δεν έχουν σφαίρες). Οι τυπικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν ιππασία, τοξοβολία, σκοποβολή και περιπάτους στην γύρω περιοχή. Τα βράδια υπάρχει μουσική στο σαλούν και παιχνίδια». Ο Μπάρτλεϊ λέει πως η ιδιοκτησία έχει ένα μεγάλο κανόνι, το οποίο πυροδοτούν στις 9 το βράδυ.

Να σημειωθεί πως το 2018, η Νέα Ζηλανδία εισήγαγε έναν νόμο που απαγορεύει σε ξένους να αγοράζουν σπίτια στην χώρα, αλλά το ράντσο αυτό είναι εξαίρεση γιατί αποτελεί επιχείρηση και όχι κατοικία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!