ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

To «Κυνήγι Αλεπούς» της Κίνας: Γιατί την κατηγορεί το FBI

To «Κυνήγι Αλεπούς» της Κίνας: Γιατί την κατηγορεί το FBI

Η Κίνα χρησιμοποιεί την κυβερνοκλοπή, έχοντας ως στόχο να γίνει κυρίαρχη τεχνολογική δύναμη, σύμφωνα με το διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι.

Ο Αμερικανός κάλεσε τους Κινέζους που ζουν στις ΗΠΑ να επικοινωνήσουν αμέσως με την ομοσπονδιακή αστυνομία στην περίπτωση που Κινέζοι αξιωματούχοι επιχειρήσουν να τους αναγκάσουν να επιστρέψουν στη χώρα, με βάση ένα πρόγραμμα πειθαναγκασμού που -όπως ισχυρίστηκε- προωθεί ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

Το πρόγραμμα αποκαλείται «Κυνήγι Αλεπούς» και έχει ως στόχο να αναγκάσει πολίτες γεννημένους στην Κίνα, που ζουν στο εξωτερικό και θεωρούνται «απειλή» για το Πεκίνο, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Σύμφωνα με τον Κρίστοφερ Ρέι, η Κίνα χρησιμοποιεί την κατασκοπεία, την κυβερνοκλοπή, τον εκβιασμό και άλλα μέσα στο πλαίσιο της στρατηγικής της, ώστε να γίνει η κυρίαρχη οικονομική και τεχνολογική δύναμη, παίρνοντας τη θέση των ΗΠΑ.

«Εκατοντάδες από αυτά τα θύματα του “Κυνηγιού Αλεπούς” ζουν εδώ, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Πολλοί είναι Αμερικανοί πολίτες ή έχουν πράσινη κάρτα. Η κινεζική κυβέρνηση θέλει να τους αναγκάσει να επιστρέψουν στην Κίνα και οι τακτικές που ακολουθεί για να το πετύχει είναι σοκαριστικές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Συνεχίζοντας, απηύθυνε έκκληση σε όσους αισθανθούν πως απειλούνται: «Θέλω να αδράξω αυτήν την ευκαιρία για να σημειώσω ότι εάν πιστεύετε ότι η κινεζική κυβέρνηση σας στοχοθετεί, ότι είστε δυνητικό θύμα του “Κυνηγιού Αλεπούς”, παρακαλώ επικοινωνήστε με το τοπικό γραφείο του FBI».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο διευθυντής του FBΙ πρόσθεσε, επίσης, ότι σχεδόν οι μισές από τις σχεδόν 5.000 ενεργές υποθέσεις αντικατασκοπείας της υπηρεσίας του σχετίζονται με την Κίνα. «Φθάσαμε στο σημείο, που το FBI ανοίγει μία νέα υπόθεση αντικατασκοπείας που αφορά στην Κίνα κάθε δέκα ώρες περίπου», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.