ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Επικεφαλής ΠΟΥ: «Δεν εξαγοράστηκα από την Κίνα»

Επικεφαλής ΠΟΥ: «Δεν εξαγοράστηκα από την Κίνα»

O επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, απάντησε στις κατηγορίες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες εξαγοράστηκε από την Κίνα, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες είναι «ψευδείς και απαράδεκτες».

«Αυτές οι δηλώσεις είναι ψευδείς και απαράδεκτες και ανυπόστατες», δήλωσε ο Τέντρος σε συνέντευξη Τύπου, προειδοποιώντας για άλλη μια φορά κατά της «πολιτικοποίησης» της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Times και Daily Telegraph, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επιτέθηκε φραστικά την Τρίτη στον ΠΟΥ κατά τη διάρκεια κλειστής συνάντησης με Βρετανούς βουλευτές στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, ο Πομπέο χαρακτήρισε τον Οργανισμό «πολιτικό», κατηγορώντας τον γενικό διευθυντή του ότι «εξαγοράστηκε από την κινεζική κυβέρνηση», στον οποίο οφείλει την εκλογή του ως επικεφαλής του ΠΟΥ. Ο Πομπέο επέρριψε επίσης την ευθύνη για τους «θανάτους στη Βρετανία» από την Covid-19 στις αποτυχίες του ΠΟΥ.

Μιλώντας μετά τον Τέντρος, η επικεφαλής του τεχνικού κλιμακίου του Οργανισμού για την Covid-19, η δρ Μαρία Βαν Κερκόφ, είπε: «Ως Αμερικανίδα, ποτέ δεν ήμουν τόσο περήφανη που είμαι μέλος αυτού του Οργανισμού. Παρακολουθώ το έργο του από πρώτο χέρι, τι κάνει ο δρ Τέντρος και τι κάνουν οι ομάδες μας σε όλο τον κόσμο», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, όταν πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα στα τέλη Δεκεμβρίου, ο ΠΟΥ δέχεται κριτική για καθυστερήσεις του στην αντίδρασή του. Οι ΗΠΑ πρωτοστατούν στην κριτική αυτή, αποκαλώντας τον Οργανισμό «μαριονέτα της Κίνας». Στις 8 Ιουλίου, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν επίσημα τη διαδικασία αποχώρησής τους από τον Οργανισμό του ΟΗΕ, μετά την προαναγγελία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.