ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Μ.Γκέιτς: «Οι ΗΠΑ να βοηθήσουν τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες να πάρουν εμβόλια για τον κορωνοϊό»

Μ.Γκέιτς: «Οι ΗΠΑ να βοηθήσουν τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες να πάρουν εμβόλια για τον κορωνοϊό»

Κάλεσμα προς τις ΗΠΑ να έχουν μια πιο παγκοσμιοποιημένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, έκανε ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ζητώντας τους να βοηθήσουν και τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες να προμηθευτούν εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Όπως είπε έχει ενθαρρύνει τους νομοθέτες του Κογκρέσου να προσθέσουν άλλα 8 δισ. δολ. στο νέο πακέτο μέτρων στήριξης που συζητούν αυτό το διάστημα, χρήματα τα οποία θα κατευθυνθούν στην παροχή βοήθειας σε λιγότερο αναπτυγμένες χώρες, ώστε να προμηθευτούν εμβόλια που θα εμποδίσουν την εξάπλωση του Covid-19.

«Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να το ολοκληρώσουμε όχι μόνο στις πλούσιες χώρες», δήλωσε ο Γκέιτς σε συνέντευξή του στο Bloomberg News.

Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates έχει δεσμεύσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα αναφορικά με τον Covid-19. Μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων προορίζεται για τη χρηματοδότηση όχι μόνο της έρευνας, αλλά και της παραγωγής που θα βοηθήσει στην παγκόσμια διανομή του εμβολίου. Συγκεκριμένα, είπε ο Γκέιτς, έχει χρηματοδοτήσει προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίων από την AstraZeneca PLC, την Johnson & Johnson και τη Novavax Inc., οι οποίες την Τρίτη ανακοίνωσαν πολύ ενθαρρυντικά δεδομένα από τις πρώτες δοκιμές.

Ο Γκέιτς έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα ατόμων που εκφράζουν αυξανόμενη ανησυχία για«εθνικισμό» στο θέμα του εμβολίου, υπό την έννοια ότι μια χώρα δίνει προτεραιότητα στην παραγωγή και διανομή εμβολίων γαι τον εαυτό της.

Το ίδρυμά του έχει επενδύσει σε ένα ολόκληρο χαρτοφυλάκιο για πιθανές θεραπείες και εμβόλια του Covid-19, συμπεριλαμβανομένου και ενός εμβολίου που αναπτύσσεται στη Νότια Κορέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αναφέρει, θεωρεί πιθανό να εγκριθεί εμβόλιο στις αρχές του 2021, αν και μπορεί αρχικά να είναι διαθέσιμο μόνο στις πλουσιότερες χώρες και δεν αναμένεται να είναι ιδανικό σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητά του κατά της μόλυνσης και της μετάδοσης, ενώ μάλλον δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια δράσης. Πιο αποτελεσματικά εμβόλια θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να παραχθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.