«Καρα-χάλιος». «Μαύρο χάλι», όνομα και πράγμα...

«Χρυσή» αποζημίωση στον εργαζόμενο που απολύθηκε λόγω σύγκρισης των αφεντικών του με τον Χίτλερ από την «Πτώση»

«Χρυσή» αποζημίωση στον εργαζόμενο που απολύθηκε λόγω σύγκρισης των αφεντικών του με τον Χίτλερ από την «Πτώση»

Το δικαστήριο δικαίωσε τον εργαζόμενο της BP, που απολύθηκε όταν τόλμησε να σατιρίσει τα αφεντικά του με τη δική του εκδοχή της πασίγνωστης σκηνής με τον Χίτλερ από την «Πτώση» και του έδωσε αποζημίωση ύψους 170.000 ευρώ.

Ο εν λόγω άνδρας είχε απολυθεί από την εταιρεία επειδή μοιράστηκε βίντεο με τη δική του παρωδία της πασίγνωστης σκηνής με τον Χίτλερ και τους στρατηγούς του από την ταινία «Η πτώση». Σε αυτή, εικονίζονταν τα αφεντικά της εταιρείας, σε έξαλλη κατάσταση, κατά τη διάρκεια συλλογικής διαπραγμάτευσης για τους μισθούς.

Ο απολυμένος είχε χάσει αρχικά την υπόθεση τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δίκαιης Εργασίας (FWC) της Αυστραλίας, Μέλανι Μπίνετ, συμμερίστηκε τη θέση της εταιρείας ότι «το βίντεο είναι ακατάλληλο και προσβλητικό».

Ωστόσο, η απόφαση αυτή κατέπεσε στην έφεση, με την Επιτροπή να αναγνωρίζει τον Φεβρουάριο πως το βίντεο ήταν σατιρικό, και να δίνει εντολή, μάλιστα, ο άντρας να επαναπροσληφθεί στο διυλιστήριο του Περθ όπου εργαζόταν.

Σύμφωνα με τον Guardian, ωστόσο, πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε και νέα απόφαση, και τώρα η BP καλείται να αποζημιώσει τον άντρα με 200.000 δολάρια για τους μισθούς που έχασε στη διάρκεια της απόλυσής του.

Η εταιρεία υπέβαλε ένσταση, ζητώντας να πληρώσει 150.000, με το επιχείρημα ότι η κοινοποίηση του βίντεο συνιστούσε «απρεπή συμπεριφορά» και ότι ο άντρας θα μπορούσε να έχει βρει άλλη εργασία μέχρι το κλείσιμο της υπόθεσης.

Η FWC απέρριψε την ένσταση, επιμένοντας πως η εταιρεία οφείλει συνολικά 200.000 δολάρια για τις απώλειες στο μισθό, τα μπόνους και τις συνταξιοδοτικές εισφορές.

Χαρακτηριστικά η Ένωση Εργατών Αυστραλίας υποστήριξε πως πρόκειται για «νίκη των εργασιακών δικαιωμάτων στην ψηφιακή εποχή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.