ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βέλγιο: Παίρνει δώδεκα ασυνόδευτους αλλοδαπούς από το ΚΥΤ Μόριας

Βέλγιο: Παίρνει δώδεκα ασυνόδευτους αλλοδαπούς από το ΚΥΤ Μόριας

Ο υπουργός του Βελγίου που έχει την ευθύνη για την μετανάστευση, Μάγκι Ντε Μπλοκ, επιβεβαίωσε ότι το Βέλγιο θα πάρει δώδεκα ασυνόδευτους ανήλικους οι οποίοι διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας.

«Η χώρα μας θα προτείνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο να υποδεχθεί 12 ασυνόδευτους ανήλικους» δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπουργού και προσέθεσε πως η επιλογή των ανηλίκων θα γίνει σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές. Επίσης, ανέφερε ότι οι 12 ανήλικοι αποτελούν το 3% των 400 ανηλίκων που θέλει να μετεγκαταστήσει η ΕΕ από την Μόρια. «Είναι μια δίκαιη συνεισφορά βάσει του τι κάνουμε και της διαθέσιμης χωρητικότητας. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να πιέζουμε για μια διαρθρωτική ευρωπαϊκή λύση» τόνισε ο εκπρόσωπος της Ντε Μπλοκ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν είναι ακόμα σίγουρο πότε θα έρθουν οι ανήλικοι στο Βέλγιο. Η πρόθεση είναι να φιλοξενηθούν σε ένα κέντρο παρατήρησης και προσανατολισμού, από το οποίο θα μετακινηθούν σε συγκεκριμένους χώρους υποδοχής.

Σημειώνεται, πως το Βέλγιο έχει προχωρήσει και στην αποστολή ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις ελληνικές αρχές, μετά την πυρκαγιά στο ΚΥΤ Μόριας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της βελγικής πρεσβείας στην Ελλάδα, το Βέλγιο προσέφερε 8 τόνους ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως υπνόσακους, κουβέρτες και στρώματα ύπνου που μεταφέρθηκαν με C-130 της Βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας και παραδόθηκαν το Σάββατο στις ελληνικές αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.