Διακωμωδεί ξανά τον Ρ.Τ.Ερντογάν το Charlie Hebdo: «Ωωω ο Προφήτης» (φώτο)

Με ένα νέο σατιρικό εξώφυλλο του το περιοδικό Charlie Hebdo διακωμωδεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο πρωτοσέλιδο ο “Σουλτάνος” σηκώνει το ρούχο μιας γυναίκας και αναφωνεί “Ωωω ο Προφήτης!”.

Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό σατιρικού περιεχομένου Charlie Hebdo ανάρτησε το πρωτοσέλιδο του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Πρωταγωνιστής του εξώφυλλου του περιοδικού είναι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φαίνεται να σηκώνει το ρούχο μιας μουσουλμάνας, η οποία κάτω από το ρούχο είναι γυμνή, και απεικονίζεται να αναφωνεί “Ωωω ο Προφήτης!”. Μάλιστα, η λεζάντα του πρωτοσέλιδου γράφει “ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Στα απόκρυφά του, είναι αστείος”.

Erdogan : dans le privé, il est très drôle ! Retrouvez : ? Laïcité : zoom sur le CCIF par Laure Daussy ? Voyage…

Δημοσιεύτηκε από Charlie Hebdo στις Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Το εξώφυλλο αυτό έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις Τουρκίας και Γαλλίας είναι στη χειρότερη φάση τους, με σκληρές επιθέσεις εκατέρωθεν, προτροπή για εμπάργκο γαλλικών προϊόντων από τον Ερντογάν και παραληρηματικό λόγο από τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος το Σάββατο (24/10) επιτέθηκε κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δηλώνοντας ότι χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

Προηγούμενα μέσα στο μήνα, ο Μακρόν δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τον “Ισλαμικό αυτονομισμό” για τον οποίο όπως είπε, απειλεί να πάρει τον έλεγχο μερικών από τις μουσουλμανικές κοινότητες σε όλη τη Γαλλία, προκαλώντας τη δριμεία αντίδραση του Ερντογάν.

Από τότε, η Γαλλία έχει συγκλονιστεί από τον αποκεφαλισμό ενός καθηγητή Ιστορίας, από έναν ακραίο Ισλαμιστή, που ήθελε να εκδικηθεί την χρήση από τον καθηγητή των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ στη διάρκεια ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

“Ποιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που λέγεται Μακρόν με τους μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχολογικό επίπεδο,” δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε επαρχιακό συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην πόλη της Καισάρειας.

Η Γαλλία κάλεσε σήμερα τους υπόλοιπους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκρίνουν μέτρα κατά της Τουρκίας, αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε δηλώσεις με τις οποίες αμφισβήτησε την πνευματική υγεία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και κάλεσε για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

“Η Γαλλία είναι ενωμένη και η Ευρώπη είναι ενωμένη. Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να ενισχύσει την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία προς την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων της και των ευρωπαϊκών αξιών”, δήλωσε σε βουλευτές ο υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ χωρίς να επεκταθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι τις 7 Ιανουαρίου 2015, δύο οπλισμένα άτομα επιτέθηκαν στα γραφεία του Charlie Hebdo, σε τρομοκρατική επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα την δολοφονία 12 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους ήταν μέλη της συντακτικής ομάδας του περιοδικού και τον τραυματισμό πολλών άλλων. Την ευθύνη ανέλαβαν μουσουλμάνοι εξτρεμιστές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.