Ακριβώς αυτό έλειπε από την Ελλάδα σήμερα: Η συνταγματική αναθεώρηση. Όλα τα άλλα πάνε «ρολόι»...

Μ.Νετανιάχου: «Το Σάββατο το απόγευμα θα πάω να εμβολιαστώ – Θα είμαι ο πρώτος που θα το κάνει»

Μ.Νετανιάχου: «Το Σάββατο το απόγευμα θα πάω να εμβολιαστώ – Θα είμαι ο πρώτος που θα το κάνει»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, γνωστοποίησε πως θα είναι ο πρώτος στη χώρα του ο οποίος θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στη χώρα.

Σε ένα βίντεο-μήνυμά του, ο Νετανιάχου, ο οποίος έχει μπει σε καραντίνα καθώς ήρθε σε επαφή με κρούσμα, ενημέρωσε πως έχει ζητήσει να είναι ο πρώτος που θα λάβει το εμβόλιο για να αποδείξει, έτσι, την αποτελεσματικότητά του.

«Την Παρασκευή θα βγω από την καραντίνα και το Σάββατο το απόγευμα θα πάω να εμβολιαστώ. Ζήτησα να είμαι το πρώτο άτομο που θα εμβολιαστεί για να αποτελέσω το παράδειγμα και να σας πείσω ότι μπορείτε και πρέπει να εμβολιαστείτε».

Πρόσθεσε ότι εκατομμύρια δόσεις θα είναι διαθέσιμες στους Ισραηλινούς μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Διευκρίνισε πως προτεραιότητα θα δοθεί στον εμβολιασμό των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, των ηλικιωμένων και όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ στη συνέχεια εμβόλια θα σταλούν στο σύνολο της χώρας για τους μαζικούς εμβολιασμούς του πληθυσμού.

Την περασμένη εβδομάδα, έφτασαν στο Ισραήλ οι πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech. Η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ υπέγραψε συμφωνία για οκτώ εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ισραήλ έχει συνάψει συμφωνίες και με άλλους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής εταιρείας Moderna. Την 1η Νοεμβρίου, ξεκίνησαν και οι κλινικές δοκιμές για τη δημιουργία του ισραηλινού εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Από την έναρξη της πανδημίας, περισσότερα από 357.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί στο Ισραήλ, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 3.000 άνθρωποι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.