ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Θεσμός η αρπαγή και εμπορία οργάνων στην Κίνα – Σοκ προκαλούν τα ευρήματα βρετανικού δικαστηρίου (Βίντεο)

Θεσμός η αρπαγή και εμπορία οργάνων στην Κίνα – Σοκ προκαλούν τα ευρήματα βρετανικού δικαστηρίου (Βίντεο)

Έναν νέο νόμο περί φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων θέσπισε το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει την είσοδο ανθρώπινων ιστών και οργάνων στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό. Είναι η πρώτη νομοθετική πράξη της βρετανικής κυβέρνησης σε απάντηση των εγκλημάτων αρπαγής οργάνων υπό το καθεστώς του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC).

Ο Λόρδος Φίλιπ Χαντ, πρώην υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και πρώην επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας, κατέθεσε την πρόταση στη Βουλή των Λόρδων τον Ιούνιο του 2020 για την πρόληψη της συνέργειας στην αναγκαστική αφαίρεση οργάνων εντός της βρετανικής ιατρικής βιομηχανίας. Είναι η πρώτη φορά που το Ηνωμένο Βασίλειο θεσπίζει νομοθεσία για την καταπολέμηση της αναγκαστικής συλλογής οργάνων στην Κίνα. Στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην Κίνα και στον υπόλοιπο κόσμο ότι η Βρετανία δεν θα ανεχτεί τέτοια ειδεχθή εγκλήματα.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην «Άνω Βουλή», αρκετοί Λόρδοι υποστήριξαν το νέο νόμο. Τόσο ο Λόρδος Χαντ όσο και άλλοι βουλευτές αναφέρθηκαν στα ευρήματα του «China Tribunal», ενός ανεξάρτητου δικαστηρίου στο Λονδίνο που ασχολείται με την αναγκαστική κλοπή οργάνων στην Κίνα.

Ο Χαντ κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να ασκήσει πίεση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να λάβει σοβαρά υπόψη αυτά τα γεγονότα. Μετά από 18μηνη έρευνα, το δικαστήριο είχε καταλήξει στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα τον Ιούνιο του 2019, ότι η κρατική αναγκαστική αφαίρεση οργάνων από πολιτικούς κρατούμενους στην Κίνα εξακολουθεί να λαμβάνει χώρα «σε σημαντικό βαθμό» εδώ και χρόνια.

Παρά τα νέα και αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα συνεχιζόμενα εγκλήματα αρπαγής οργάνων, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας είχε αρνηθεί όλους τους ισχυρισμούς σχετικά με αυτό. Βασιζόμενο στη στήριξη του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, τον οποίον ελέγχει απόλυτα, εξακολουθεί να διαπράττει ανενόχλητο και μαζικά αυτό το ειδεχθές έγκλημα κατά του κινεζικού λαού και όχι μόνον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έρευνα του China Tribunal διεπίστωσε ότι η αγορά ανθρώπινων οργάνων και ιστών είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το κινεζικό κράτος και στο οποίο, σε πολλές περιπτώσεις, τα θύματα είναι πρόσωπα που διώκονται για την πίστη τους, βασανίζονται στη συνέχεια και τα όργανά τους αφαιρούνται, ενώ αυτά βρίσκονται εν ζωή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.