ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βενεζουέλα: «Ανταλλαγή» πετρελαίου-εμβολίων προτείνει ο Ν.Μαδούρο

Βενεζουέλα: «Ανταλλαγή» πετρελαίου-εμβολίων προτείνει ο Ν.Μαδούρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε χθες πως πρότεινε τη χρήση προμηθειών πετρελαίου για διακανονισμούς με χώρες που παράγουν εμβόλια για τη νόσο COVID-19.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έδωσε το «πράσινο φως» για τη χρήση προμηθειών πετρελαίου για διακανονισμούς με χώρες παραγωγής εμβολίων κατά της Covid, αν και έδωσε λίγες λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργούσε ένα τέτοιο σχέδιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι εξαγωγές αργού της χώρας που έχει χτυπηθεί από κρίση υποχώρησαν στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δεκαετιών από τότε που η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις στην κρατική εταιρεία πετρελαίου «Petroleos de Venezuela» το 2019.

Η κίνηση διέκοψε τις εξαγωγές της Βενεζουέλας προς τις ΗΠΑ, αποτρέποντας πολλούς άλλους πελάτες από το να αγοράσουν και αυτοί πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τόνισε ότι η χώρα του εργάζεται για την πληρωμή εμβολίων από τον μηχανισμό COVAX του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος παρέχει πρόσβαση εμβολίων σε φτωχές χώρες, τόσο μέσω πόρων της χώρας του που είναι «παγωμένοι» σε λογαριασμούς στο εξωτερικό εξαιτίας κυρώσεων όσο και μέσω αποστολής πετρελαίου.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο Μαδούρο δήλωσε: «Ενέκρινα την αποστολή πετρελαίου σε αντάλλαγμα εμβολίων. Η Βενεζουέλα διαθέτει πετρελαιοφόρα, πελάτες που αγοράζουν πετρέλαιο και θα μπορούσαμε να στείλουμε λίγο από το πετρέλαιο που παράγεται για να αγοράσουμε τα απαραίτητα εμβόλια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.