ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Λευκός Οίκος: «Ο Τζο Μπάιντεν δε σκοπεύει να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν»

Λευκός Οίκος: «Ο Τζο Μπάιντεν δε σκοπεύει να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν»

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν δεν σκοπεύει να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μπάιντεν είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι είναι πρόθυμος να προβεί σε «κάποια μορφή διπλωματίας» με την Βόρεια Κορέα, τονίζοντας στόχος κάθε συνομιλίας θα είναι η αποπυρηνικοποίηση της χώρας.

Όταν η Ψάκι ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν αυτή η διπλωματία περιλαμβάνει και τον Κιμ απάντησε ότι «νομίζω πως η προσέγγισή του ήταν πολύ διαφορετική, καθώς αυτή δεν είναι η πρόθεσή του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες χώρες το θερμόμετρο ανέβηκε και πάλι ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Πιονγιανγκ.

Στις 25 Μαρτίου, ένας νέος τακτικός κατευθυνόμενος πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Κορέα όπως ανακοίνωσε η χώρα, ωστόσο η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία έκαναν λόγο για «βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς». Είχε προηγηθεί μια μέρα πριν εκτοξεύσεις πυραύλων σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της Washington Post.

Λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση της νέας εκτόξευσης, η Ουάσινγκτον καταδίκασε την αυξημένη δραστηριότητα της ασιατικής χώρας, χαρακτηρίζοντας τις δοκιμές «αποσταθεροποιητικές».

Μάλιστα, σε σχετικές δηλώσεις εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ τονίστηκε πως «οι εκτοξεύσεις αυτές παραβιάζουν πολλές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και απειλούν την περιοχή και την ευρύτερη διεθνή κοινότητα»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.