Μετά τις προεκλογικές «κορώνες» του Τ.Μπάιντεν κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τα ανήλικα παιδιά στα σύνορα με το Μεξικό

Μετά τις προεκλογικές «κορώνες» του Τ.Μπάιντεν κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τα ανήλικα παιδιά στα σύνορα με το Μεξικό

Ένα αγόρι 10 ετών από τη Νικαράγουα ξύπνησε και με τρόμο συνειδητοποίησε ότι η ομάδα με την οποία ταξίδευε τον είχε εγκαταλείψει στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού.

Έτσι μετά τις προεκλογικές “κορώνες” των ανοιχτών συνόρων και τις υποσχέσεις για παροχή ιθαγένειας του Τ.Μπάιντεν πλέον κατά χιλιάδες αφήνονται τα παιδιά στα σύνορα αλλά πλέον δεν κάνει καμία αναφορά (κέρδισε τώρα τις εκλογές).

Ένας έκπληκτος συνοριοφύλακας είδε το παιδί, που ήταν μόνο του και περπατούσε στην άκρη του δρόμου, να τον πλησιάζει. «Μπορείτε να με βοηθήσετε;» ακούγεται να ρωτάει το αγόρι που κλαίει. «Ταξίδευα με μια ομάδα και με άφησαν πίσω. Δεν ξέρω πού είναι», εξηγεί.

Το αγόρι εξηγεί πως δεν ταξίδευε με τους γονείς του και πως πλησίασε τον συνοριοφύλακα γιατί δεν ήξερε πού να πάει. «Μπορεί να με ληστέψουν ή να με απαγάγουν. Φοβάμαι», λέει ο 10χρονος την ώρα που κλαίει.

Το παιδί μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο κράτησης μεταναστών. Τα κέντρα αυτά αντιμετωπίζουν σημαντικό ζήτημα υπερπληθυσμού και οι αρχές των ΗΠΑ δίνουν αγώνα για να διαχειριστούν τον αυξανόμενο αριθμό ασυνόδευτων ανηλίκων που περνούν τα σύνορα. Περισσότερα από 18.500 παιδιά διέσχισαν τα σύνορα τον Μάρτιο, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, σύμφωνα με το BBC.

Πρόσφατα είχαν δει το φως της δημοσιότητας σοκαριστικές εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού. Διακινητής καταγράφηκε να πετάει δύο κοριτσάκια από τον Ισημερινό, ηλικίας τριών και πέντε ετών, από τοίχο ύψους τεσσάρων μέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.