ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Ρίχνει «λάδι στη φωτιά» η Α.Μέρκελ: Ακυρώνει την διάσκεψή με τους πρωθυπουργούς και αποφασίζει μόνη της για lockdown

Ρίχνει «λάδι στη φωτιά» η Α.Μέρκελ: Ακυρώνει την διάσκεψή με τους πρωθυπουργούς και αποφασίζει μόνη της για lockdown

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν και στη Γερμανία για το lockdown, χαρακτηριστική είναι η ανταρσία των κρατιδίων, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγεκλα Μέρκελ, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το lockdown.

Στο μεταξύ, η δυσφορία της κοινωνίας και των επιχειρήσεων εντείνεται καθημερινά. Οι κυβερνητικές παλινωδίες συνεχίζονται και οι διαφωνίες ανάμεσα στους υπεύθυνους είναι διαρκείς. Τα κρατίδια χαράζουν το καθένα τη δική του πολιτική, χωρίς να υπολογίζουν τις κατευθύνσεις και εκκλήσεις του Βερολίνου.

Όσο για το πολιτικό κόστος αυξάνεται επικίνδυνα. Ειδικά για τους Χριστιανοδημοκράτες, οι οποίοι βλέπουν να διολισθαίνουν διαρκώς στις δημοσκοπήσεις, έξι μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν και την πρωτιά από τους Πράσινους.

Ξανά… σιδηρά καγκελάριος

Απέναντι σε αυτή την εικόνα και καθώς η αμφισβήτησή της ήταν πλέον ανοιχτή το τελευταίο διάστημα, η Ανγκελα Μέρκελ αποφάσισε να φορέσει πάλι, έστω και για τελευταία φορά, το στέμμα της «σιδηράς καγκελαρίου». Έτσι, σε μια επίδειξη δύναμης, ακύρωσε την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα διάσκεψή της με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων της Γερμανίας και ετοιμάζεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να προωθήσει νομοθετικό πλαίσιο την επόμενη εβδομάδα (…) που περιλαμβάνει ένα δεσμευτικό και ολοκληρωμένο φρένο εκτάκτου ανάγκης για τις περιοχές και περιφέρειες στις οποίες η συχνότητα των κρουσμάτων ξεπερνά τα 100 ανά 100.000 κατοίκους στο διάστημα της τελευταίας εβδομάδας», ανέφερε κυβερνητική πηγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.