ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Διαφορετική δημοπρασία για το παλαιότερο μπουκάλι ουίσκι του κόσμου

Διαφορετική δημοπρασία για το παλαιότερο μπουκάλι ουίσκι του κόσμου

Τον Ιούνιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία ιδιαίτερη δημοπρασία για το αρχαιότερο μπουκάλι ουίσκι του κόσμου.

Το μπουκάλι αυτό χρονολογείται στην εποχή της Αμερικανικής Επανάστασης και πιστεύεται ότι κάποια στιγμή ανήκε στον θρύλο της παγκόσμιας οικονομίας John Pierpont Morgan.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Skinner που θα «τρέξει» τη διαδικασία, το ουίσκι Old Ingledew που θα δημοπρατηθεί παράχθηκε κάπου ανάμεσα στο 1762 και το 1802 στην Τζόρτζια των ΗΠΑ και εμφιαλώθηκε στη δεκαετία του 1860.

Το παλαιότερο μπουκάλι ουίσκι του κόσμου

Για τη χρονολόγησή του, μάλιστα, επιστρατεύτηκαν επιστήμονες από αμερικανικά πανεπιστήμια που χρησιμοποίησαν την μέθοδο του άνθρακα-14.

Η εκτίμηση των διοργανωτών είναι ότι το μπουκάλι θα πουληθεί για ένα ποσό της τάξης των 20.000-40.000 δολαρίων.

Η φήμη που του συνοδεύει το θέλει να αποτέλεσε το τελευταίο μια τριάδας που χάρισε ο γιός του JP Morgan σε πολιτικούς της Ουάσινγκτον τη δεκαετία του 1940.

Αν και το ουίσκι είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα πίνεται – ένα ουίσκι λένε οι ειδικοί αντέχει 10 χρόνια χωρίς να ανοιχτεί – η ιστορία του είναι εντυπωσιακή.

Σύμφωνα με τον ειδικό στα αλκοολούχα ποτά Joseph Hyman, «το ουίσκι αυτό δεν εμφιαλώθηκε σε αποστακτήριο αλλά σε ένα μπακάλικο, με έναν τρόπο, δηλαδή, σαν αυτό με το οποίο ξεκίνησε το σκωτσέζικο Johnnie Walker».

Η επιγραφή της εμφιάλωσης αναφέρει ότι το έργο ολοκλήρωσε μια ομάδα με την ονομασία Evans & Ragland στην περιοχή Λα Γκραντζ στην Τζόρτζια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.