ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στη Βόρεια Κορέα απαγορεύουν τα… στενά τζιν – Δείτε για ποιο λόγο

Στη Βόρεια Κορέα απαγορεύουν τα… στενά τζιν – Δείτε για ποιο λόγο

Κανείς δεν ξέρει πώς είναι ακριβώς η ζωή στην Βόρεια Κορέα, εκτός από τους ίδιους τους κατοίκους της. Δημοσίευμα του Guardian αναφέρει τα αξεσουάρ και τις τάσεις της μόδας που απαγορεύονται στην συγκεκριμένη χώρα.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν (Kim Jong-un) φέρεται να έχει απαγορεύσει τα εφαρμοστά τζιν, τη χαίτη στα μαλλιά και τα body piercing ως σύμβολα του «καπιταλιστικού τρόπου ζωής».

Ακολουθεί η επίσημη εφημερίδα της Βόρειας Κορέας η οποία προειδοποιεί ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να σταματήσει η «καπιταλιστική κουλτούρα» στην χώρα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας.

Η επίσημη εφημερίδα της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος του Βορρά «Rodong Sinmum», δημοσίευσε ένα άρθρο που εξέφρασε την ανησυχία για τους νεαρούς Βορειοκορεάτες που αγκαλιάζουν όλο και περισσότερο τις τάσεις της δυτικής μόδας. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ακόμη και για το παραμικρό σημάδι του καπιταλιστικού τρόπου ζωής και να αγωνιστούμε να το ξεφορτωθούμε», ανέφερε το άρθρο.

Το καθεστώς έχει εκδώσει έντυπο που δείχνει πώς πρέπει να είναι η εικόνα των ρούχων, και των χτενισμάτων για κάθε άνδρα και γυναίκα. Έτσι για τα μαλλιά στους άντρες δεν επιτρέπεται η χαίτη, τα καρφάκια, και η βαφή.

Τα μέλη της κρατικής οργάνωσης νεολαίας ενεργούν συχνά ως «αστυνομία μόδας» και τα καθήκοντά τους είναι να σταματήσουν όποιον φορά ρούχα που φαίνονται πολύ «ξένα».

Απαγορεύονται επίσης τα στενά τζιν, τα τρυπήματα στη μύτη και στα χείλη, καθώς και επώνυμα μπλουζάκια, σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Metro».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.