ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στο Πακιστάν: 43 τα θύματα από την σιδηροδρομική τραγωδία

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στο Πακιστάν: 43 τα θύματα από την σιδηροδρομική τραγωδία

Συνεχίζει να μεγαλώνει η «μαύρη λίστα» από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στη νότια επαρχία Σιντχ του Πακιστάν, όταν δύο συρμοί συγκρούστηκαν με σφοδρότητα. Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Οι διασώστες χρειάστηκαν ώρες για να ανασύρουν από τα συντρίμμια ορισμένους επιβάτες που είχαν παγιδευτεί.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, κοντά στην πόλη Νταχάρκι, στα βόρεια της επαρχίας Σιντ, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των Πακιστανικών Σιδηροδρόμων. Την ώρα εκείνη, οι περισσότεροι από τους 1.200 επιβάτες των δύο τρένων κοιμόντουσαν.

Το ένα τρένο εκτροχιάστηκε και στη συνέχεια προσέκρουσε επάνω του το δεύτερο, που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

«Πέσαμε ο ένας πάνω στον άλλο, αλλά δεν πάθαμε κάτι σοβαρό», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αχτάρ Ρατζπούτ, επιβάτης στο Millat Express, το τρένο που εκτροχιάστηκε. «Κατόπιν, ένα άλλο τρένο εμφανίστηκε από το πουθενά και μας χτύπησε. Όταν συνήλθα, είδα επιβάτες ξαπλωμένους στο πάτωμα δίπλα μου, άλλοι προσπαθούσαν να βγουν από το βαγονι», συνέχισε.

Το Millat Express εκτελούσε το δρομολόγιο από το Καράτσι στην πόλη Σαρντόγα όταν εκτροχιάστηκε κι έπεσε στις γραμμές. Την ώρα εκείνη ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, το Sir Syed Exress, που είχε ξεκινήσει από το Ραβαλπίντι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφοριών, Φαουάντ Τσόντρι, τα δύο δυστυχήματα σημειώθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.

«Είχα αποπροσανατολιστεί, προσπαθούσα να καταλάβω τι μας συνέβη, όταν το άλλο τρένο μας χτύπησε», είπε ένας άλλος επιβάτης, ο Σαχίντ, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ένας αξιωματούχος της τοπικής Αστυνομίας, ο Ουμάρ Τουφάιλ, είπε ότι τουλάχιστον 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκφράζοντας φόβους ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πιο βαρύς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος των Πακιστανικών Σιδηροδρόμων νωρίτερα έκανε λόγο για «τουλάχιστον 33 νεκρούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.