ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Απίστευτο περιστατικό στην Ινδία: Σπάγκος χαρταετού έκοψε τον λαιμό 6χρονου παιδιού

Το δυστύχημα συνέβη την Τρίτη στην πόλη Λουντιάνα

Απίστευτο περιστατικό στην Ινδία: Σπάγκος χαρταετού έκοψε τον λαιμό 6χρονου παιδιού

Ένα εξάχρονο αγόρι στην Ινδία έχασε τη ζωή του, όταν σπάγκος χαρταετού του έκοψε τον λαιμό, την ώρα που το παιδί επέβαινε σε μηχανάκι με τον πατέρα του. 

Το δυστύχημα συνέβη την Τρίτη στην πόλη Λουντιάνα, στη βόρεια Ινδία. Ο Νταξ Γκίρι στεκόταν στο μηχανάκι, ανάμεσα στο τιμόνι και τον πατέρα του. Ο σπάγκος μπλέχτηκε στον λαιμό του παιδιού και τον έκοψε. Το εξάχρονο αγόρι άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Δυστυχώς θάνατοι όπως αυτός δεν είναι σπάνιοι στην Ινδία τέτοια εποχή του χρόνου, όταν η χώρα γιορτάζει την ανεξαρτησία της και πολλοί πολίτες πετούν χαρταετούς. Κάποιοι συμμετέχουν σε «μονομαχίες» και χρησιμοποιούν σπάγκο με επικάλυψη σκόνης γυαλιού, που κάνει τους χαρταετούς τους πιο «αποτελεσματικούς» στην επίθεση σε αντίπαλο. Όμως, έπειτα από αυτές τις μονομαχίες, σπάγκοι μπορεί να μείνουν κρεμασμένοι σε κτίρια ή δέντρα. Ανυποψίαστοι οδηγοί μηχανών τραυματίζονται και κάποιες φορές χάνουν τη ζωή τους από αιμορραγία.

Στις 7 Αυγούστου ο Ναρέντρα Κουμάρ επέστρεφε στο σπίτι του με το μηχανάκι του στο Νέο Δελχί, όταν δεν είδε ένα σπάγκο χαρταετού μέσα στο σκοτάδι. Μπλέχτηκε στον σπάγκο και προσπαθώντας να απελευθερωθεί, έπεσε από το μηχανάκι. Διερχόμενο αυτοκίνητο τον χτύπησε και συνέτριψε το κρανίο του.

Τον Ιούνιο, ο Σάμιτ Ράνγκα επέστρεφε με το μηχανάκι όταν έπεσε σε σπάγκο χαρταετού. Προσπάθησε να τον απομακρύνει, αλλά ο σπάγκος μπήκε βαθύτερα στην τραχεία του και ο 30χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λόγω των πρόσφατων θανάτων η αστυνομία σε αρκετές πολιτείες, μεταξύ άλλων στο Δελχί, εντείνει την προσπάθεια για να αποθαρρύνει την πώληση χαρταετών με σπάγκο που έχει επικάλυψη σκόνης γυαλιού. Τέτοιοι σπάγκοι έχουν απαγορευτεί από το 2016, λόγω του κινδύνου για ανθρώπους, ζώα και πτηνά και πωλούνται παράνομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.