ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αργεντινή: Θα την σώσει ο Χ.Μιλέι; – Εμφανίζεται ως παράφρων πρωταγωνιστής ταινιών τρόμου

Μιμείται «τον σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι» και τον σαδιστή «Άλεξ» στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι»

Αργεντινή: Θα την σώσει ο Χ.Μιλέι; – Εμφανίζεται ως παράφρων πρωταγωνιστής ταινιών τρόμου

Η Αργεντινή από την περασμένη Κυριακή έχει νέο πρόεδρο τον Χαβιέρ Μιλέι, έναν πολιτικό με ξεκάθαρα φιλοαμερικανική ροπή, θα έλεγε κανείς εχθρικά διακείμενο προς Ρωσία και Κίνα και όποιος έχει υποσχεθεί ότι θα αποσύρει την χώρα άμεσα από την ένταξη της στα ΒRICS.

Αυτό από μόνο του είναι ήδη γεωπολιτικά κοσμογονικό, αλλά αυτό που τρομάζει είναι η έφεση του νέου Αργεντινού προέδρου να εμφανίζεται ως ημιπαράφρων πρωταγωνιστής καλτ ταινιών τρόμου, όπως «Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι» και ως ο «Άλεξ» ο σαδιστής φονιάς στο περίφημο «Κουρδιστό Πορτοκάλι» του διάσημου Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Γιατί εύλογα τίθεται το ερώτημα πόσο σοβαρή προσωπικότητα μπορεί να είναι ένα άτομο με τέτοιες καταβολές και ο οποίος δημοσίως τριγυρνάει με ένα αλυσοπρίονο.

Τρομάζει ακόμα και το γεγονός ότι σύμφωνα με δική του παραδοχή μιλάει μέσω… μέντιουμ με τον αγαπημένο του σκύλο, ο οποίος πέθανε πριν μερικά χρόνια!

Δεν υπάρχει σχεδόν κανείς στον κόσμο που να μην ανησυχεί για το τι θα συμβεί στους Αργεντινούς τα επόμενα χρόνια και πόσο ακριβά μπορεί  να πληρώσουν την επιλογή τους θυμίζοντας εποχές Φερνάντο Ντε λα Ρούα (όταν ο τότε πρόεδρος έφυγε με ελικόπτερο για να γλιτώσει από το εξοργισμένο πλήθος).

Ήδη η στενή σύμβουλός του Ντιάνα Μοντίνο, έδωσε το «στίγμα» της επόμενης ημέρας.

«Η Αργεντινή δεν εντάσσεται πλέον στους BRICS».

Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση είναι απίθανο να διαταράξει τους δεσμούς μεταξύ Μπουένος Άιρες και Πεκίνου, δεδομένου ότι έχουν ήδη συμφωνηθεί σημαντικές οικονομικές συμφωνίες, λένε οι αναλυτές, σύμφωνα με το South China Morning Post, ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουν.

Η Ντιάνα Μοντίνο είναι η βασική σύμβουλος του Μιλέι για τις εξωτερικές υποθέσεις και είπε ότι η Αργεντινή δεν θα προχωρήσει το σχέδιο να ενταχθεί στην ένωση κορυφαίων αναδυόμενων αγορών που περιλαμβάνουν την Βραζιλία, την Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και την Νότια Αφρική.

«Δεν καταλαβαίνουμε το ενδιαφέρον για το μπλοκ», δήλωσε η Mondino στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Δεν καταλαβαίνουμε… τι κερδίζει η Αργεντινή από αυτό, αυτή την στιγμή . Εάν αργότερα αποδειχθεί ότι υπάρχει κέρδος, φυσικά, θα το αξιολογήσουμε».

Η υποψηφιότητα της Αργεντινής ήταν η μόνη στην Αμερική που υποστηρίχθηκε από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας κατά την τελευταία της σύνοδο κορυφής τον Αύγουστο.

Αλλά ο Μιλέι, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα δεσμεύτηκε να αρνηθεί την ένταξη, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2024.

Μάλιστα ο Μιλέι μιλώντας πολύ προσβλητικά είπε ότι «δεν θα συναλλάσσεται με κομμουνιστικές χώρες» και μέσα σε αυτές ενέταξε και την γείτοα χώρα της Βραζιλίας!

Υποστήριξε την διακοπή των σχέσεων με την Κίνα υπέρ των δεσμών με «την πολιτισμένη πλευρά του κόσμου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η Αργεντινή επί διακυβέρνησης των περονιστών είχε ξεκινήσει ένα ευρύ πρόγραμμα αποδολαριοποίησης και τώρα ο Μιλέι αυτό θα το αντιστρέψει καθώς προεκλογικά είχε πει πως θα συνδέσει το πέσος με το αμερικανικό δολάριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.