ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Άστον Κούτσερ: Έδωσε μάχη ζωής με σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα – Τι είναι η αγγειίτιδα

Ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός του Χόλιγουντ για την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε

Άστον Κούτσερ: Έδωσε μάχη ζωής με σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα – Τι είναι η αγγειίτιδα

Ο Άστον Κούτσερ αποκάλυψε για τη μάχη του με ένα σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα που επηρεάζει την ακοή, την όραση και την ικανότητά του να περπατά.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για πρώτη φορά για την σπάνια ασθένεια που αντιμετώπισε πριν από λίγους μήνες, κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του «Running Wild with Bear Grylls: The Challenge» του National Geographic.

Είπε ότι η πάθηση εμφανίστηκε ξαφνικά τα τελευταία χρόνια, και πάλευε κρυφά με αυτή για πολύ καιρό ενώ περιέγραψε τα εξουθενωτικά συμπτώματα που μπήκαν απότομα στη ζωή του.

Τι είναι η αγγειίτιδα – Τα συμπτώματα

Πρόκειται για την αγγειίτιδα, μια φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα όργανα και τους ιστούς.

Ο σταρ του Χόλιγουντ έχασε προσωρινά την όρασή του αλλά και την ικανότητά του να περπατά.

Ο 44χρονος ηθοποιός διηγήθηκε σε εκπομπή του CBS πώς μια μέρα «χτυπήθηκε» ξαφνικά από την ασθένεια, η οποία πιστεύεται ότι είναι μια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος.

«Ξύπνησα μια μέρα και είχα προβλήματα όρασης και δεν μπορούσα να δω», είπε ο ηθοποιός, στον δρ. Agus, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους γιατρούς και βιοϊατρικούς ερευνητές στον κόσμο.

«Μου πείραξε την ακοή, η οποία επηρέασε την ισορροπία μου και δεν μπορούσα να περπατήσω», αποκάλυψε ο Κούτσερ. «Είχα αγγειίτιδα, την οποία γνωρίζετε πολύ καλά».

Η νόσος οδήγησε τον Κούτσερ να χάσει σε σημαντικό βαθμό την όραση, την ακοή, την ισορροπία και την ικανότητα βάδισης, πριν από δύο χρόνια, και χρειάστηκε έναν ολόκληρο χρόνο για να τα ανακτήσει σε ικανοποιητικό βαθμό. Ο ίδιος αισθάνεται τυχερός, όπως είπε, που ξεπέρασε τον κίνδυνο και η νόσος τέθηκε σε έλεγχο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιατί, άλλωστε, αυτό είναι το στοίχημα με κάθε αυτοάνοσο νόσημα: να τεθεί υπό έλεγχο ή και να «κοιμηθεί», αφού ως γνωστόν τα αυτοάνοσα δεν γιατρεύονται πλήρως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.