Αυστραλία: Δίνει μισθό 7.200 ευρώ το μήνα σε όποιον γίνει καθαριστής – Υπάρχει έλλειψη στο επάγγελμα

Χωρίς απαραίτητη εμπειρία

Αυστραλία: Δίνει μισθό 7.200 ευρώ το μήνα σε όποιον γίνει καθαριστής – Υπάρχει έλλειψη στο επάγγελμα

Εταιρείες καθαρισμού φτάνουν ως και τα 60 δολάρια μεροκάματο, αλλά οι Αυστραλοί δεν προτιμούν αυτή την δουλειά. Θέλουν δουλειές που να νιώθουν καλά ψυχολογικά, ακόμα και με λιγότερ χρήματα.

Η Γη της Επαγγελίας; Σύμφωνα με την DailyMail ναι, καθώς η Αυστραλία πληρώνει αδρά τις υπηρεσίες καθαρισμού. Υπηρεσίες τις οποίες εκτιμάμε δεόντως όταν μας λείπουν.

Στη χώρα των καγκουρό λοιπόν έχουν έλλειψη από καθαριστές-καθαρίστριες. Ο κόσμος δεν πηγαίνει να ασχοληθεί με αυτές τις δουλειές, οπότε οι αρχές θέλουν να τους δελεάσουν. Έτσι μια εταιρεία καθαρισμού στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας αύξησε την ωριαία τιμή για τιους καθαριστές στα 45 δολάρια (ή 43 ευρώ).

Αυτό σημαίνει ότι ένας νεοεισερχόμενος στη δουλειά που εργάζεται, οκτώ ώρες τη μέρα πενθήμερος θα κερδίζει ετησίως 90.000 δολάρια ετησίως (86.000 ευρώ).

Η Joy Vess της εταιρείας καθαρισμού Absolute Domestics εξήγησε ότι ο λόγος πίσω από την αύξηση των τιμών της ήταν για να προσελκύσει περισσότερο προσωπικό. Εξήγησε ότι η προηγούμενη αμοιβή ήταν στα 35$ την ώρα (33,5), ωστόσο υπήρχε μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

Δεδομένου ότι τα 35$ την ώρα δεν ήταν αρκετά για να προσελκύσουν νέο προσωπικό, αποφάσισε πρόσφατα να ανεβάσει την αμοιβή στα 45$ την ώρα, αλλά και πάλι δεν έχει καταφέρει ακόμα να έχει όσο προσωπικό θέλει με βάση τις ανάγκες της.

Άλλες εταιρείες καθαρισμού στην Αυστραλία αυξάνουν επίσης τις τιμές τους, με την Urban Company να προσφέρει θέσεις εργασίας με ωριαίες τιμές έως και 54,99 $ την ώρα (53 ευρώ) και να υπόσχεται έως και 60$ την ώρα (57,5).

Σύμφωνα με το News.com, στοιχεία από το Αυστραλιανό Γραφείο Στατιστικής έδειξαν ότι 1,3 εκατομμύρια Αυστραλοί εγκατέλειψαν τη δουλειά τους πέρυσι στο κύμα της «μεγάλης παραίτησης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων ζητάνε περισσότερα από τη δουλειά τους. Πιο ικανοποιητικές θέσεις εργασίας και επαγγέλματα που είναι καλύτερα για την ψυχική τους ευεξία, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει χαμηλότερο μισθό σε σχέση με τη δουλειά που παράτησαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.