ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτή είναι η πόλη με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Στην κατάταξη περιλαμβάνονται άνθρωποι με αξία περιουσίας πολλών δισεκατομμυρίων

Αυτή είναι η πόλη με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Την κατάταξη με τις δέκα πόλεις που φιλοξενούν τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη παρουσιάζει με σχετική έκθεση της, η εταιρεία Henley & Partners.

Η Νέα Υόρκη είναι το οικονομικό κέντρο των ΗΠΑ και η πλουσιότερη πόλη στον κόσμο με βάση διάφορες μετρήσεις.

Η αμερικανική μεγαλούπολη φιλοξενεί 345.600 εκατομμυριούχους, συμπεριλαμβανομένων 737 εκατομμυριούχων με πλούτο τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και 59 δισεκατομμυριούχων.

Επισημαίνεται ότι το Τόκιο έχει 304.900 εκατομμυριούχους κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων 263 εκατομμυριούχων και 12 δισεκατομμυριούχων. Ο σχετικά χαμηλός αριθμός των δισεκατομμυριούχων σε σύγκριση με τις περισσότερες άλλες πόλεις της λίστας δείχνει ότι ο πλούτος είναι σχετικά ομοιόμορφα κατανεμημένος στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Μάλιστα, στις μεγάλες εταιρείες που εδρεύουν στο Τόκιο, περιλαμβάνονται η Honda, η Hitachi, η Mitsubishi, η Softbank και η Sony.

Η πλουσιότερη πόλη στον κόσμο για πολλά χρόνια, καθώς σήμερα 272.400 εκατομμυριούχοι εδρεύουν στο Λονδίνο. Αυτός ο αριθμός, βέβαια, περιλαμβάνει 406 εκατομμυριούχους και 38 δισεκατομμυριούχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η λίστα με τις 10 πλουσιότερες πόλεις του κόσμου για το 2022

  • Νέα Υόρκη – ΗΠΑ
  • Tόκιο – Ιαπωνία
  • Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο – ΗΠΑ
  • Λονδίνο – Ηνωμένο Βασίλειο
  • Σιγκαπούρη – Σιγκαπούρη
  • Λος Άντζελες – ΗΠΑ
  • Σικάγο – ΗΠΑ
  • Χιούστον – ΗΠΑ
  • Πεκίνο – Κίνα
  • Σαγκάη – Κίνα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.