ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό είναι το νησί που αλλάζει χώρα δύο φορές τον χρόνο

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό

Αυτό είναι το νησί που αλλάζει χώρα δύο φορές τον χρόνο

Εσείς το ξέρατε ότι υπάρχει νησί που κάθε έξι μήνες ανήκει και σε άλλη χώρα;

Κι όμως συμβαίνει. Ο λόγος για το νησί των Φασιανών ή αλλιώς νήσος Κονφεράνς, ένα νησί το οποίο βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του Βισκαϊκού κόλπου κοντά στα γαλλοϊσπανικά σύνορα και συγκεκριμένα ακριβώς απέναντι από τις εκβολές του ποταμού Μπιδασόα ανάμεσα στην ισπανική πόλη Ιρούν και την γαλλική Αντά.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, με αυτό το νησί; Αντί να ανήκει μισό στη μία χώρα, μισό στην άλλη… ανήκει και στις δύο. Μετά από πολλές διασκέψεις για το πού θα ανήκει, ήρθε τελικά η υπογραφή της γνωστής Ειρήνης των Πυρηναίων στις 7 Νοεμβρίου του 1659.

Έτσι η νήσος των Φασιανών για κάθε έξι μήνες εναλλάξ ανήκει στη Γαλλία και την Ισπανία. Συγκεκριμένα, το νησί κάθε έξι μήνες αλλάζει διοίκηση και Φεβρουάριο με Ιούλιο ανήκει στην Ισπανία ενώ Αύγουστο με Ιανουάριο στη Γαλλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γι’ αυτό το λόγο, επίσης, απαγορεύεται οποιοσδήποτε να πλησιάσει στο νησί με εξαίρεση την ημέρα της αλλαγής από την μία χώρα στην άλλη. Εκείνη τη μέρα στρατεύματα και από τις δύο χώρες παρευρίσκονται δίπλα στο μνημείο που υπάρχει στο νησί για την τελετή της αλλαγής της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.