ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

BRICS: Με την μελλοντική ένταξη της Βενεζουέλας θα ελέγχουν πλέον το 65% των παγκόσμιων πετρελαϊκών αποθεμάτων

Οι G7 θα ελέγχουν μόλις το 4%

BRICS: Με την μελλοντική ένταξη της Βενεζουέλας θα ελέγχουν πλέον το 65% των παγκόσμιων πετρελαϊκών αποθεμάτων

Oι ΒRICS μετά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής των μελών αποφάσισαν μία γεωπολιτική επέκταση με την εισδοχή έξι νέων χωρών (Ιράν. Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ, Αίγυπτος, Αιθιοπία και Αργεντινή) που σε συνδυασμό με την επίσης επικείμενη είσοδο σε αυτούς και της Βενεζουέλας θα τους επιτρέψει να ελέγχουν το 65% των παγκόσμιων πετρελαϊκών αποθεμάτων, όταν οι G7 θα ελέγχουν μόλις το… 4%!

Φυσικά, οι μεγάλοι κερδισμένοι από τις εξελίξεις αυτές είναι πρώτα απ’ όλα η Ρωσία η οποία παρακάμπτει τις αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις και μπορεί να πουλάει με ευκολία τους ενεργειακούς της πόρους σε «πελάτες» που «διψούν» για φθηνή ενέργεια και η Κίνα η οποία εξασφαλίζει την ενεργειακή της αυτονομία.

Οι συναλλαγές θα γίνονται μεταξύ των εθνικών τους νομισμάτων και ήδη η Ινδία παρήγγειλε 1 δισ. βαρέλια πετρελαίου από την Σ.Αραβία που θα πληρωθούν με ινδικές ρουπίες και όχι δολάρια!

Ο τελικός σκοπός όμως είναι να δημιουργήσουν μία γεωστρατηγική συμμαχία στα πρότυπα του ΝΑΤΟ που θα τους επιτρέπει να προβάλουν ισχύ σε όλο τον πλανήτη με μία ουσιαστική διαφορά από την Δύση:

Οι πρώτες ύλες και η ενέργεια βρίσκονται στην «επικράτεια» των ΒRICS.

Η Σ.Αραβία, το Ιράν και τα ΗΑΕ είναι γνωστοί ενεργειακοί γίγαντες, ενώ η Αίγυπτος και η Αιθιοπία ελέγχουν την Διώρυγα του Σουέζ και τις οδούς της Ανατολικής Αφρικής.

Η Αιθιοπία μάλιστα είναι μία χώρα 120 εκατ. κατοίκων με ισχυρές για την Αφρική ένοπλες δυνάμεις, που μπορεί να παίξει τον ρόλο του τοποτηρητή σε μία ευρεία περιοχή.

Η Αργεντινή είναι μία διατροφική υπερδύναμη. Τα τρόφιμα θα χρησιμοποιηθούν ως όπλο τα επόμενα χρόνια.

Ο προεδρος του Ιράν Ιμπραήμ Ραΐζι ήταν σαφής: «Θα χρησιμοποιούμε τα εθνικά μας νομίσματα και τους μηχανισμούς των ΒRICS για πληρωμές και οικονομικές διευθετήσεις»

Αυτό σημαίνει πως οι  αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν και της Ρωσίας καθίστανται εντελώς άχρηστες.

Ειδικά το Ιράν θα μπορεί πλέον να συναλλάσσεται με πολύ μεγάλες οικονομικές αγορές και να προμηθεύεται οτιδήποτε χρειάζεται από αυτές.

https://twitter.com/_Crypto_Barbie/status/1695371793492516924

Όλες αναμένεται να ενταχθούν επίσημα την 1η Ιουλίου του 2024.

Η απώλεια ελέγχου των παγκόσμιων πετρελαϊκών αποθεμάτων είναι και η αιτία της απότομης στροφής των χωρών της Δύσης προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν την ενέργεια που δεν θα διαθέτουν πλέον από εναλλακτικούς πόρους.

Ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο στην παρούσα στιγμή. Γιατί και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας απαιτούν μεγάλες ποσότητες πρώτων υλών που δεν βρίσκονται στις δυτικές χώρες.

Ποιος βρίσκεται στην σωστή πλευρά της ιστορίας;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.