ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δημιουργεί διεθνές θέμα η Άγκυρα για τα θωρακισμένα «αυτοκίνητα» Μ1117: Διάβημα και στις ΗΠΑ

«Μεγάλο»... κατόρθωμα της ελληνικής κυβέρνησης

Δημιουργεί διεθνές θέμα η Άγκυρα για τα θωρακισμένα «αυτοκίνητα» Μ1117: Διάβημα και στις ΗΠΑ

Η Άγκυρα δημιουργεί διεθνές θέμα για τα θωρακισμένα «αυτοκίνητα» Μ1117 που μεταφέρθηκαν σε Λέσβο και Χίο και έστειλε διάβημα και στις ΗΠΑ.

Έτσι λοιπόν εκμεταλλεύτικε πλήρως την «πάσα» από τα τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης στα TOMA ΒΜΡ-1.

Αποδεικνύεται πόσο μεγάλος λάθος ήταν η απόσυρση των BMP-1 για τα οποία ποτέ δεν είχε τολμήσει η Άγκυρα να κάνει διάβημα στο παρελθόν γιατί απλούστατα ήταν ρωσικό υλικό.

Να σταματήσει η μεταφορά αμερικανικών όπλων στα νησιά του Αιγαίου ζήτησε η Τουρκία από τις ΗΠΑ, λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από το πρακτορείο Anadolu για τη μεταφορά αμερικάνικου οπλισμού σε Λέσβο και Σάμο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια του διαβήματος διαμαρτυρίας της Τουρκίας στην Ελλάδα, με το τουρκικό ΥΠΕΞ να καλεί τον Έλληνα πρέσβη, Χριστόδουλο Λάζαρη.

Η Άγκυρα δεν προσκάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί, όπως έπραξε με τον Έλληνα, ωστόσο απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι Τούρκοι προτρέπουν τους Αμερικανούς «να σεβαστούν το καθεστώς αποστρατικοποίησης» που όπως ισχυρίζονται διέπει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να λάβουν μέτρα για να αποτραπεί η παραβίαση του καθεστώτος από τη χρήση αμερικανικών όπλων.

Το λάθος της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας να αποσύρουν τα BMP-1 από τα νησιά του Αιγαίου και να τα αντικαταστήσουν με τροχοφόρα αναγνωριστικά Μ1117, είναι το λιγότερο εγκληματικό όπως αναφέρθηκε εκτενώς το pronews.gr σε άρθρο του.

Η απόσυρση των BMP-1 ήδη έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην άμυνα των νησιών σε ό,τι αφορά τις αντι-αποβατικές επιχειρήσεις.

Καταρχάς δεν ισχύει το αφήγημα ότι θα αντικατασταθούν τα ΒΜΡ-1 από γερμανικά Marder, καθώς αυτά θα πάνε στον Έβρο και στα νησιά στέλνουν αναγνωριστικά M1777 που δεν είναι εξοπλισμένα για αντι-αποβατικές επιχειρήσεις και δεν είναι ΤΟΜΠ για να μπορούν να μεταφέρουν μία ομάδας μάχης Πεζικού ενώ ο οπλισμός τους είναι στην καλύτερη περίπτωσή ένα αυτόματο βομβιδοβόλο των 40 χλμ!

Το συγκεκριμένο είναι για συγκεντρώσεις Πεζικού και όχι για αντι-αποβατική χρήση.

Τα Μarder ποτέ η Γερμανία δεν θα επέτρεπε να αναπτυχθούν στα νησιά, καθώς η Γερμανία θεωρεί τα ελληνικά νησιά ως «αποστρατιωτικοποιημένα».

Συνεπώς το κενό στα νησιά δεν έχει αναπληρωθεί και δεν μπορεί να συγκριθεί το θωρακισμένο «αυτοκίνητο» M1117 με το ερπυστριοφόρο που έχει πυροβόλο των 73 χλστ. και το συζυγές των 7,62 και το οποίο εξαπέλυε κατευθυνόμενα βλήματα-ρουκέτες με φονική ακτίνα 4,5 χλμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα η κυβέρνηση κατάφερε και να μειώσει την αμυντική ισχύ των νησιών και να δώσει «πάσες» στους Τούρκους από το τίποτα και από τον «αέρα» μα διεθνοποιήσουν τις θέσεις και τις επιδιώξεις τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.