ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Β.Πούτιν: Eπικοινωνία με Σι Τζινπίνγκ για Αφγανιστάν – Τι συζήτησαν

Β.Πούτιν: Eπικοινωνία με Σι Τζινπίνγκ για Αφγανιστάν – Τι συζήτησαν

Τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν συζήτησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας οι πρόεδροι Ρωσίας και Κίνας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ.

«Το ζήτημα του Αφγανιστάν συζητήθηκε εκτενώς. Εκφράστηκε ετοιμότητα για την ενίσχυση των προσπαθειών καταπολέμησης των απειλών της τρομοκρατίας και της διακίνησης ναρκωτικών που πηγάζουν προς το Αφγανιστάν» αναφέρει το Κρεμλίνο.

Πούτιν και Σι υπογράμμισαν τη σημασία να δοθεί προτεραιότητα «στην επίτευξη ειρήνης το συντομότερο δυνατό» στο Αφγανιστάν και να μην επιτραπεί η «εξάπλωση της αποσταθεροποίησης» σε γειτονικές χώρες.

«Για τον σκοπό αυτό, πρόκειται να αξιοποιηθεί στο έπακρο τις δυνατότητες του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης. Οι ηγέτες επίσης συμφώνησαν να ενισχύσουν τις διμερείς επαφές και τη στενή συνεργασία, πρωτίστως μέσω των υπουργείων Εξωτερικών» πρόσθεσε το Κρεμλίνο.

Σημειώνεται ότι, σε τοποθέτησή του προ ημερών στη σύνοδο του CSTO (Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας) ο Ρώσος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει σημαντική την αποτροπή εξάπλωσης του ριζοσπαστικού ισλαμισμού από το Αφγανιστάν προς τα εδάφη άλλων κρατών-μελών του οργανισμού.

Μάλιστα, ο Πούτιν είχε αναφέρει προηγουμένως ότι η κατάσταση στο Αφγανιστάν συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια της Ρωσία, ενώ στη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σχολίασε ότι πρέπει να σταματήσει το χτίσιμο δημοκρατιών σε άλλες χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είχε υπογραμμίσει την ανάγκη να αποτραπεί η εισβολή Ταλιμπάν, με το πρόσχημα των «προσφυγικών» ροών, σε γειτονικές στο Αφγανιστάν χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.