ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

AUKUS: Το Παρίσι «κόβει» κάθε επαφή – Ακυρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Άμυνας Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας

AUKUS: Το Παρίσι «κόβει» κάθε επαφή – Ακυρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Άμυνας Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας

Συνεχίζεται η κρίση (και θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια εκτός εάν οι ΗΠΑ ζητήσουν «συγχώρεση» με κάποιο υψηλής αξίας αντάλλαγμα) μεταξύ της Γαλλίας και των αγγλοσαξονικών χωρών καθώς το Παρίσι ματαίωσε τη συνάντηση που επρόκειτο να έχουν αυτήν την εβδομάδα η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί με τον Βρετανό ομόλογό της.

Λίγο μετά αφού η Αυστραλία ακύρωσε τη σύμβαση προμήθειας γαλλικών υποβρυχίων, κατόπιν συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία όπως ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές απόψε.

Τα υπουργεία Άμυνας Γαλλίας και Βρετανίας δεν έχουν ακόμη κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα. Οι πηγές επιβεβαίωσαν ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian που ανέφερε ότι η συνάντηση ματαιώθηκε.

Η ουσία είναι ότι πρώτη φορά στην Ιστορία (με εξαίρεση τις ελληνοτουρκικές σχέσεις) έλαβε χώρα τέτοια ρήξη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ χωρών του ΝΑΤΟ και αυτό αποτελεί επίτευγμα της διακυβέρνησης Μπάιντεν…

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία αν και απέχει πολύ από το ένδοξο αυτοκρατορικό της παρελθόν, ωστόσο είναι πυρηνική δύναμη και είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη μαζί με ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και Βρετανία που μπορεί να παράξει όλα τα οπλικά συστήματα αποκλειστικά με δικές της δυνάμεις, πόρους και ικανότητες.

Εάν οι ΗΠΑ δεν προσφέρουν ένα μεγάλο αντάλλαγμα οικονομικής ή γεωστρατηγικής φύσεως το Παρίσι όχι μόνο δεν θα «ξεχάσει» αλλά θα τραβήξει το σχοινιά στα άκρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλωστε γιατί να μην το κάνει; Για τους Αμερικανούς αθέτησε την συμφωνία για τα ελικοπτεροφόρα Mistral το 2014. Τώρα οι ίδιοι που τους το ζήτησαν αυτό, τους “κόστισαν” 90 δισ. ευρώ συμφωνία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.