ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία: Δύο τρανσέξουαλ βουλευτές για πρώτη φορά στη Bundestag

Γερμανία: Δύο τρανσέξουαλ βουλευτές για πρώτη φορά στη Bundestag

Το εισιτήριο για την γερμανική Βουλή πήραν για πρώτη φορά οι δύο πρώτες τρανσέξουαλ βουλευτές, πρόκειται για τις Τέσσα Γκανσερέρ των Πρασίνων και την Νίκε Σλάβικ.

Η Γκάνσερερ εκλέχθηκε με το κόμμα των Πρασίνων στις εκλογές της Γερμανίας. Η τρανσέξουαλ βουλευτής αρχικά είχε πολιτευτεί ως άντρας, με το όνομα Μάρκους Γκανσερέρ, και πριν τρία χρόνια αποφάσισε να αλλάξει την ταυτότητά της. Το 2018 άλλαξε το όνομά της σε Τέσσα και έγινε η πρώτη διεμφυλική πολιτικός στη χώρα της με έδρα σε περιφερειακή ή εθνική Βουλή.

Η 44χρονη Γκανσερέρ την Κυριακή κέρδισε τη μάχη στη Βαυαρία και πλέον θα είναι η πρώτη τρασνέξουαλ ομοσπονδιακή βουλευτής. Η ίδια είχε δηλώσει παλαιότερα σε δημοσιογράφους: «Η ταυτότητα φύλου είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα».

Η Γκανσερέρ είναι παντρεμένη με την Ινές Αϊχμίλερ και έχει δύο γιους.

Η Νίκε Σλάβικ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια ακόμα τρανσέξουαλ βουλευτής μπαίνει στη γερμανική βουλή. Η 27χρονη Νίκε Σλάβικ, του κρατιδίου Λεβερκούζεν – Κολωνίας, σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε: «Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, αλλά με αυτό το ιστορικό εκλογικό αποτέλεσμα σίγουρα θα είμαι μέλος της επόμενης Bundestag». Και αυτή κατάφερε να κερδίσει μια θέση στη βουλή με το κόμμα των Πρασίνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.