Ιαπωνία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση υπό τον Γιοσιχίντε Σούγκα – Αναλαμβάνει ο Φούμιο Κισίντα

Ιαπωνία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση υπό τον Γιοσιχίντε Σούγκα – Αναλαμβάνει ο Φούμιο Κισίντα

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Γιοσιχίντε Σούγκα, παραιτήθηκε όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (04/10) και το αξίωμα αναλαμβάνει ο Φούμιο Κισίντα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Kyodo, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Γιοσιχίντε Σούγκα που έγινε πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο του 2020, ανακοίνωσε πως δεν θα ήταν υποψήφιος για τη θέση του αρχηγού του κόμματος, πράγμα που σήμαινε ουσιαστικά την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Κατά συνέπεια, ο Φούμιο Κισίντα, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών από το 2012 έως το 2017 στην κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε, κέρδισε τις εκλογές του κόμματος που έγιναν την Τετάρτη (29/09) και αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της χώρας.

Ο Φουμίο Κισίντα έχει την πρόθεση να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 31η Οκτωβρίου, μεταδίδει το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Η εντολή των μελών της κάτω Βουλής της Ιαπωνίας εκπνέει την 21η Οκτωβρίου και οι βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν μέχρι την 28η Νοεμβρίου το αργότερο.

Ο Σούγκα φεύγει μετά από ένα χρόνο στην εξουσία με τη δημοτικότητα του να πέφτει λόγω του χειρισμού της πανδημίας από την κυβέρνησή του και την επιμονή να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες καθώς ο ιός εξαπλωνόταν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 64χρονος Κισίντα έχει υποσχεθεί να δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου να ανακάμψει μετά τους περιορισμούς λόγω Covid-19. Επίσης, έχει υιοθετήσει επικριτική στάση απέναντι στην οικονομική πολιτική του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, λέγοντας πως μόνο οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι. Ως προς την Κίνα, έχει κατηγορήσει το Πεκίνο πως θέλει να εξάγει το «απολυταρχικό του σύστημα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.