ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λιβύη: Αναβάλλονται για τον Ιανουάριο οι βουλευτικές εκλογές

Λιβύη: Αναβάλλονται για τον Ιανουάριο οι βουλευτικές εκλογές

Βάσει όσων ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου, οι βουλευτικές εκλογές στη Λιβύη θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο, έναν μήνα μετά τις προεδρικές που είναι προγραμματισμένες για τις 24 Δεκεμβρίου.

«Η εκλογή των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων θα γίνει 30 ημέρες μετά την εκλογή προέδρου», είπε ο εκπρόσωπος Αμπντάλα Μπλίχεκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τομπλούρκ, όπου εδρεύει το κοινοβούλιο.

Η αναβολή των βουλευτικών εκλογών οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν προτεραιότητα οι προεδρικές, υποστήριξε ο ίδιος, σύμφωνα με το AFP.

«Τα τελευταία χρόνια η χώρα δεν κατάφερε να σταθεροποιηθεί μέσω του κοινοβουλευτικού συστήματος (…). Για τη Βουλή των Αντιπροσώπων ήταν αναγκαίο να οργανωθούν προεδρικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.

Την Δευτέρα το κοινοβούλιο ενέκρινε τον νόμοπου διέπει τις βουλευτικές εκλογές, περίπου τρεις εβδομάδες μετά την επικύρωση ενός άλλου, αμφιλεγόμενου – κατά το AFP – νόμου που αφορά τις προεδρικές.

Οι δύο εκλογικές διαδικασίες επρόκειτο αρχικά να διεξαχθούν ταυτόχρονα, στις 24 Δεκεμβρίου, όπως ορίζει ο οδικός χάρτης που συμφωνήθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με σκοπό να βγει η Λιβύη από τη μείζονα πολιτική κρίση των τελευταίων ετών.

Το Ανώτατο Συμβούλιο της Λιβύης (HCE), όργανο που έχει τον ρόλο της Γερουσίας, δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής στην ανακοίνωση της Βουλής. Νωρίτερα ωστόσο γνωστοποίησε ότι απορρίπτει τον εκλογικό νόμο που εγκρίθηκε την Δευτέρα, τονίζοντας ότι ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη του σώματος αυτού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το HCE είχε αντιταχθεί και στον εκλογικό νόμο για τις προεδρικές, θεωρώντας ότι ήταν «προσαρμοσμένος» έτσι ώστε να ευνοεί τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, τον Χαλίφα Χάφταρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.