Στέιτ Ντιπάρτμεντ: ΗΠΑ – Κατάρ συνομίλησαν μετά την πτήση με 353 επιβαίνοντες από την Καμπούλ προς τη Ντόχα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: ΗΠΑ – Κατάρ συνομίλησαν μετά την πτήση με 353 επιβαίνοντες από την Καμπούλ προς τη Ντόχα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, συζήτησε με τον ομόλογό του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι, σχετικά με το Αφγανιστάν χθες Κυριακή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το δελτίο Τύπου δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες πέραν του ότι ο κ. Μπλίνκεν αναγνώρισε τη βοήθεια του Εμιράτου στην απομάκρυνση Αμερικανών, άλλων αλλοδαπών και Αφγανών που διατρέχουν κίνδυνο από τη χώρα όπου την εξουσία ανακατέλαβαν τη 15η Αυγούστου οι Ταλιμπάν.

Νωρίτερα, πτήση με 353 επιβαίνοντες αναχώρησε από την Καμπούλ προς τη Ντόχα, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης του Κατάρ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Επρόκειτο για την ένατη τέτοια πτήση από την 31η Αυγούστου. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες είναι μέλη του διδακτικού προσωπικού, του διοικητικού προσωπικού και φοιτητές του Αμερικανικού Πανεπιστημίου του Αφγανιστάν. Ο ακριβής αριθμός των Αμερικανών επιβατών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός. Στην πτήση επιβιβάστηκαν επίσης πολίτες της Ολλανδίας, της Δανίας και της Αυστραλίας, καθώς και Αφγανοί, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της κυβέρνησης του Κατάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ του Κατάρ, από τα μέσα Αυγούστου έχουν εγκαταλείψει αεροπορικώς το Αφγανιστάν κάπου 114.000 άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων, ανάμεσά τους 58.000 μέσω του Εμιράτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.