Κατηγορούν τον Μπ.Τζόνσον ότι έδωσε προτεραιότητα σε…ζώα αντί για τους Βρετανούς στρατιώτες όταν εκκενώθηκε η Καμπούλ

«Εντελώς ανόητη» χαρακτήρισε την κατηγορία ο Βρετανός πρωθυπουργός

Κατηγορούν τον Μπ.Τζόνσον ότι έδωσε προτεραιότητα σε…ζώα αντί για τους Βρετανούς στρατιώτες όταν εκκενώθηκε η Καμπούλ

Αρνείται τους ισχυρισμούς που τον θέλουν να έσωσε πρώτα… τα ζώα, αντί για τους Βρετανούς στρατιώτες, από το Αφγανιστάν, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Χαρακτήρισε «εντελώς ανόητη» την κατηγορία πως ο ίδιος προσωπικά ενεπλάκει στις προσπάθειες του Πεν Φάρθινγκ, πρώην πεζοναύτη και ιδιοκτήτη του καταφυγίου ζώων Nazwad στην Καμπούλ για την ναύλωση αεροσκάφους ώστε να ταξιδέψουν με ασφάλεια στη Βρετανία 170 σκύλοι και γάτες, όταν ανέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν.

Ο σάλος στη Βρετανία προκλήθηκε όταν ο Ντόμινικ Ντάιερ εθελοντής στο καταφύγιο των ζώων αποκάλυψε σήμερα στο ραδιόφωνο LBC πως η φιλοζωική οργάνωση πλησίασε όλους τους υπουργούς και την σύζυγο του πρωθυπουργού, η οποία είναι γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, ώστε να ναυλωθεί αεροσκάφος για την ασφαλή μεταφορά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είναι προφανές πως γνωρίζω την Κάρι Τζόνσον. Εξήγησα σε αυτή τις ανησυχίες μου (για τα ζώα). Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως αυτή μίλησε στον πρωθυπουργό», δήλωσε ο Ντάιερ.

Ο σερ Λόρι Μπρίστοου, πρέσβης της Βρετανίας στο Αφγανιστάν εκείνη την περίοδο, υποστήριξε ότι κανένας Αφγανός που θα μπορούσε να είχε διασωθεί δεν έμεινε πίσω εξαιτίας της διάσωσης των ζώων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την άλλη, ο Ράφαελ Μάρσαλ, αρμόδιος υπάλληλος του Φόρεϊν Όφις για την διαχείριση των αιτημάτων μεταφοράς ατόμων από το Αφγανιστάν στη Βρετανία, δήλωσε ότι ήταν λάθος να δοθεί προτεραιότητα στην διάσωση των ζώων του καταφυγίου καθώς θεωρούσε πως ούτε τα ζώα αλλά ούτε οι εργαζόμενοι στο καταφύγιο θα ήταν στο στόχαστρο των Ταλιμπάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.