Αντιδράσεις στην γερμανική Βουλή για τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων βουλευτών

Αντιδράσεις στην γερμανική Βουλή για τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων  βουλευτών

Με τον κανόνα 2G+, ο οποίος επιτρέπει την πρόσβαση μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει και αναρρώσει με αρνητικό τεστ κορωνοϊού λειτουργεί από χθες η ολομέλεια της Bundestag.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, στα κάτω διαζώματα της αίθουσα της Ολομέλειας επιτρέπεται πλέον η πρόσβαση μόνο με τον κανόνα 2G+, ενώ σε όλους τους χώρους της Bundestag είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τύπου FFP-2. Μέχρι τώρα, αρκούσε η απλή χειρουργική μάσκα.

Οι νέοι περιορισμοί προκάλεσαν την αντίδραση της Εναλλακτικής για τη Γερμανία, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της οποίας εμφανίστηκε χθες στην «ώρα του Καγκελάριου» με πλακάτ στα χρώματα του κόμματος και τη φράση: «Ελευθερία αντί διχασμού».

Όσοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις υποχρεώθηκαν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση από τα θεωρεία, αφού προηγουμένως υπεβλήθησαν σε τεστ, ενώ κάποιοι βουλευτές υποχρεώθηκαν να παραμείνουν στα γραφεία τους, καθώς αρνήθηκαν να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο.

Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου Μπέρμπελ Μπας ζήτησε κατ ́ επανάληψη από τους βουλευτές της AfD να αποσύρουν τα πλακάτ, απειλώντας μάλιστα να τους αποβάλει από την αίθουσα.

Την αντίρρησή τους για το μέτρο εξέφρασαν και κάποια στελέχη της Αριστεράς, με τη Ζάρα Βάγκενκνεχτ να κάνει λόγο για «περιθωριοποίηση» των βουλευτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κανόνας 2G+ ισχύει πάντως ήδη για την πρόσβαση στην εστίαση, αλλά και σε πολλές δραστηριότητες, αθλητικές και πολιτιστικές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.